300 yıllık su değirmeni zamana meydan okuyor

Su değirmenleri, gelişen teknoloji nedeniyle son yıllarda unutulmuş da olsa kullanılmaya devam ediyor.

300 yıllık su değirmeni zamana meydan okuyor
300 yıllık su değirmeni zamana meydan okuyor
GİRİŞ 16.09.2014 12:10 GÜNCELLEME 16.09.2014 12:14

Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Köyünde yaşayan ve işletimini babasından devraldığı değirmenle geçimini sağlayan Bahattin Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinden kendisine kadar gelen değirmenin 1700 yılında kurulduğunu ve o zamandan bu yana çarkının dönmeye devam ettiğini söyledi.

Kendisinin 3. kuşak temsilci olduğunu anlatan Çoşkun, "Ben burada çocukluğumdan beri değirmencilik yapıyorum. Müşteri geliyor ama eskisi gibi müşteri yok.

Eskisine göre yüzde 10, yüzde 20 müşteri geliyor, o kadar azaldı. Değirmenciliği benden sonra yapan olur mu bilemem. Değirmencilik bize dededen, babadan intikal etti, onun için yapıyoruz" dedi.

Yaşadıkları bölgede başka değirmenin olmadığını ifade eden Coşkun, değirmenin öğüttüğü unun kıymetini bilenlerin çuvallar ile buğdayların getirdiklerini belirtti.

Coşkun, "Gelen müşterimizin isteğine göre un öğütülür. O yüzden bizde buna hassasiyet gösteririz .62 yıldır değirmen bekliyorum. Allahım ömür verdiği sürece de beklemeye devam edeceğim. Şimdiki kuşakların değirmenle filan alakası yok. Görüldüğü gibi birçok yerden değirmenin çalışmasını merak ettikleri için bakmaya geliyorlar" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!