Uzay Müzesi camisi dikkat çekiyor

Nevşehir'de, Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Uzay Müzesi"nin mimari yapısından esinlenilerek inşa edilen cami, dikkat çekiyor.

Uzay Müzesi camisi dikkat çekiyor
Uzay Müzesi camisi dikkat çekiyor
GİRİŞ 17.09.2014 11:47 GÜNCELLEME 17.09.2014 11:47

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heykeltıraş Hakkı Atamulu'nun belediye başkanlığı döneminde yapımına başlanan ve 1989 yılında tamamlanan caminin, Moskova'daki "Uzay Müzesi"nden esinlenilerek inşa edildiğini belirterek, "Demirci Mahallesi'nde bulunan Park Camisi, İlçe Müftülüğünün talebi doğrultusunda Belediye Meclisimizin kararıyla 2006 senesinde, müftülüğe 5 yıllığına cami olarak kullanılmak üzere bedelsiz tahsis edilmişti.

2011 yılında, İlçe Müftülüğünün talebi doğrultusunda bu süreyi 2016'ya kadar uzattık. Geçtiğimiz yıllarda Derinkuyu Belediyesi olarak caminin etrafında çevre düzenlemesi yaptık" diye konuştu.
 

Caminin mimari yapısı ve minaresiyle dikkati çektiğini belirten Balcı, Derinkuyu Yeraltı Şehri'ni gezen yerli ve yabancı turistlerin camiyi de ziyaret ettiğini ifade ederek, "Park Camisi, geleneksel mimari stilin dışında yapılış itibarıyla üçgen plana yakındır. Bu cami, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Caminin daha iyi bir görünüme kavuşmasını sağladık. Bu cami, Türkiye'de örneği olmayan camilerden biridir" dedi.

Camide 23 yıldır görev yapan imam Menderes Gündüz ise yerli turistlerin ibadet için, yabancı turistlerin ise mimari yapıyı merak ettiği için camiyi ziyaret ettiğini söyledi.

Gündüz, caminin bahçesinin park görünümünde olduğunu belirterek, "Temizliğine çok özen gösteriyoruz. Caminin bakımını ve onarımını tamamladık, cemaatin yanı sıra turistlere daha iyi hizmet verebilmek için bayan tuvaleti yaptık. Camimiz, her sabah ile yatsı vakti arasında ibadete açıktır. Bu camide ibadet etmek huzur veriyor" şeklinde konuştu.

Caminin doğu ve batı cephesinin camekan olduğunu ve güneş ışığının içeriye süzüldüğünü belirten Gündüz, "Caminin özelliği, kışın sıcak, yazın da serin olmasıdır" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı