Rumeli Hisarı'nda büyük tehlike

Tarihi Rumeli Hisarı'ndaki bazı hasarların can güvenliğini tehlikeye attığı ortaya çıktı.

Rumeli Hisarı'nda büyük tehlike
Rumeli Hisarı'nda büyük tehlike
GİRİŞ 20.11.2014 09:46 GÜNCELLEME 20.11.2014 09:49

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tehlikeli kısımların kapatılmasını önerdi. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul ’un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu Hisarı’nın karşısına inşa ettirilen ve günümüzde her gün binlerce turistin gezdiği Rumeli Hisarı’nın, oluşan hasarlar nedeniyle kapatılmak istendiği ortaya çıktı.

Hisar’daki tehlike bir yıl önce müze uzmanları tarafından fark edildi. Uzmanlar, belirli bölgelerdeki kaymalar ve sur duvarlarındaki hasarı ilgililere iletti.

BASİT BAKIM VE ONARIM

Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre; geçtiğimiz yıl ocak ayında İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan raporla hasarların giderilmesi için gereken röleve, restitisyon ve restorasyon projelerinin hızlı bir şekilde hazırlanması istendi.

İBB: TEHLİKE ARZ EDİYOR

Ancak 2013 haziranında İBB Yapı İşleri Müdürlüğü Hisar’daki yerinden çıkmış ve çıkmakta olan taşların tehlike arz ettiği yönünde rapor hazırladı.

Ayrıca Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün proje hazırlıklarının devam ettiği, maliyet hesaplarının yapıldığı ancak kurul onayı olmadan inşaat faaliyetine girilemeyeceğinin altı çizildi. Raporun sonunda ise çalışmalar bitene kadar hasarlı alanların ziyarete kapatılması istendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!