Osmanoğlu'nun kabri yenilenebilecek

Şehzade Mehmed Orhan Osmanoğlu’nun tahrip edilen kabrinin bulunduğu yerde sembolik bir mezar taşı dikilebilecek.

Osmanoğlu'nun kabri yenilenebilecek
Osmanoğlu'nun kabri yenilenebilecek
GİRİŞ 12.12.2014 14:17 GÜNCELLEME 12.12.2014 14:17

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Osmanoğlu’nun kabrinin bulunduğu "Cimetiere de l’Est" mezarlığı sorumlusu Jean Giordeano, "20 yıl önce vefat eden Osmanoğlu’nun şehzade olduğunu duyduğumda ben de çok şaşırdım. İlk gömüldüğü yerde sembolik bir mezar taşı dikilebilir. Herhangi bir sorun çıkmayacaktır" dedi.
 

Mezarlığa Türk vatandaşlarıyla ziyaret gerçekleştiren Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım ise, Şehzade Mehmed Orhan Efendi'nin 1994 yılında Nice’de vefat ettiğini belirterek, şehzadenin vefat ettiği sırada yakınları tarafından bu mezarlığa gömüldüğünü tahmin ettiklerini kaydetti. 

Şehzade Mehmed Orhan Efendi'nin ölüm belgesini gösteren Barım, "Mezarın kullanım süresinin müruru zamana uğraması ve ailesine ulaşılamaması nedeniyle prosedür gereği mezarlık yeniden düzenleniyor" diye konuştu. Mehmed Orhan Efendi'nin mezarını ancak temsili olarak ziyaret edebildiklerini belirten Barım, resmi yetkilileriyle konuşulduğu takdirde yeni bir mezar yapılması için izin alınabileceğini belirtti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor