Hacı İsmail Kaya Camii ibadete açıldı

Güneydoğu’nun en modern camisi olan, Mardin'in Kabala beldesinde İsmail Kaya tarafından kendi adına yaptırılan cami hizmete girdi.

Hacı İsmail Kaya Camii ibadete açıldı
Hacı İsmail Kaya Camii ibadete açıldı
GİRİŞ 29.06.2015 09:56 GÜNCELLEME 29.06.2015 11:57

Yıllardır İstanbul’da ikamet eden Mardin'in tanınmış, hayırsever iş adamlarından Hacı İsmail Kaya, doğup büyüdüğü Mardin'in Kabala Beldesi’ne kendi adını verdiği ve 4 milyon TL’ye mal olan bir cami yaptırdı.

GÜNEYDOĞU'NUN EN MODERN CAMİSİ

Güneydoğu’nun en modern camisi olan, 1000 kişilik kuran kursu eğitim salonu bulunan modern tuvaletleri bulunan ve sahip olduğu konforla 4 yıldızlı otelleri aratmayan Hacı İsmail Kaya Camii, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi, milletvekilleri ve milletvekili adayları tarafından 28 Mayıs tarihinde açılmıştı. 

12 HAZİRAN TARİHİNDE BİR KEZ DAHA AÇILDI

Hacı İsmail Kaya Cami’nin açılışı 12 Haziran’da yapılması planlanmış ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’e gelmesinden dolayı, açılış tarihi öne çekilmişti. 

12 Haziran tarihinde de bu kez Hacı İsmail Kaya, eski belediye başkanı Ferah Kaya, diyanet temsilcileri, Artuklu Üniversitesi temsilcilerilerinden oluşan kalabalık bir heyet caminin ikinci kez açılışını gerçekleştirdi. 

Yöre halkının da büyük rağbet gösterdiği cami açılışı sonrası gelen tüm davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi