3 tarihi anıt mezar kurtarılıyor

Gaziantep’in Araban ilçesinde Elif Beldesi ile Hisar ve Hasanoğlu köylerinde bulunan, Roma döneminden kalma üç tarihi anıt mezar AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın girişimleriyle restore ediliyor.

3 tarihi anıt mezar kurtarılıyor
3 tarihi anıt mezar kurtarılıyor
GİRİŞ 18.04.2011 12:48 GÜNCELLEME 18.04.2011 12:48

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler neticesinde, üç tarihi anıt mezarın restorasyon ve statik sağlamlaştırma çalışmalarının 2011 yılı içerisinde yapılmaya başlanacağını bildirdi.

Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerinin bölge turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Erdoğan,"Ülke genelinde yapmış oldukları yatırımlarla sanayide ön plana çıkan şehrin tarihi ve kültürel dokularını koruyarak da turizm alanında Gaziantep ilimizi ön plana çıkarmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Gerekli maddi ödeneğin teminine yönelik çalışmaların tamamlandığını belirten Erdoğan, "Tarihe beşiklik etmiş Gaziantep ilimizin tarihi değerleri korunarak ülke turizmine kazandırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a teşekkür eden Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, "Sayın vekilimiz dünyanın hiçbir yerinde başka örneği olmayan Roma dönemine ait üç tarihi anıt mezarlara sahip çıktı.

Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan, adeta ilçemizin sembolü haline gelmiş, üç anıt mezara sahip çıkarak Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler neticesinde röleve, restitüsyon, restorasyon ve statik sağlamlaştırma projelerinin onaylanarak gerekli maddi ödeneğin teminine yönelik olumlu adımlar atıldı.

Çalışmaların tamamlanmasını sağladığı için ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi üç anıt mezarı tarih turizmine kazandıracağı için kendisine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!