Fethiye'deki tarihi eserler ayağa kaldırılacak

Muğla'nın Fethiye Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'ya sunulan ‘Tarihe Küçük Bir Dokunuş’ projesi uygulamaya girdi.

Fethiye'deki tarihi eserler ayağa kaldırılacak
Fethiye'deki tarihi eserler ayağa kaldırılacak
GİRİŞ 18.04.2011 17:00 GÜNCELLEME 18.04.2011 17:00

Fethiye Müze Müdürlüğü ile ortak yürütülen proje kapsamında ilçedeki tarihi mekânlarda temizlik yapılıyor.

Fethiye Belediyesi Ar-Ge sorumlusu Recai Şeker tarafından hazırlanarak GEKA’ya sunulan proje kabul edildi. 122 bin 920 TL hibe bedeline sahip proje ile Fethiye’deki tarihi ve kültürel varlıklar onarılarak kötü görünümünden kurtarılacak. 'Tarihe Küçük Bir Dokunuş' isimli proje çerçevesinde Fethiye Belediyesi ile Fethiye Müze Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Buna göre proje Fethiye Müze Müdürlüğü denetiminde, Fethiye Belediyesi tarafından yapılacak. Proje kapsamında ilk çalışma Kesikkapı Mahallesi’nde bulunan tarihi Amintas ve Osmanlı mezarlarında başladı. Müze yetkililerinin gözetiminde mezarlıkların bulunduğu alanda çevre temizliği yapan ekipler daha sonra bu mezarların bakımını gerçekleştirerek ziyarete açılmasını sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Talaş, çalışmaların ilçedeki bütün tarihi mekânlarda yapılacağını söyledi. Tarihe Küçük Bir Dokunuş projesi ile tarihe sahip çıktıklarını anlatan Talaş, yerli ve yabancı turistlerin bu mekânları görmesi ve buralarla ilgili bilgi edinmesi için gerekli bütün çalışmaların yapılacağını açıkladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri