Tarihi Kapalıçarşı restore ediliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 520 yıllık Kapalıçarşı için restorasyon vaktinin geldiğini açıkladı.

Tarihi Kapalıçarşı restore ediliyor
Tarihi Kapalıçarşı restore ediliyor
GİRİŞ 26.02.2013 17:26 GÜNCELLEME 26.02.2013 17:26

Kapalıçarşı'da incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Demir, projenin hazır olduğunu belirterek, restorasyon maliyetinin dükkan sahiplerinden alınacağını ifade etti. Başkan Demir, 2014 yılının ilk aylarında başlayacak projenin esnafın işini aksatmamak, turistleri rahatsız etmemek için etap etap yapılacağını söyledi.

Demir, Kapalıçarşı'nın içler acısı halini şöyle özetledi: "James Bond'a teşekkür etmemiz gerekiyor. Yaz döneminde vizyona giren James Bond filmi Skyfall sayesinde projenin hızlandığını söyleyen Demir , "Allah'tan film çekildi de rezaleti herkes gördü. Bu konuda James Bond'a müteşekkirim. Biz biliyorduk ama kimseye bunu anlatamıyorduk. Allah'tan motosikletle oradan geçti de o rezaleti herkes gördü. Bu restorasyon çalışmasıyla birlikte o iğrenç çatılar da düzeltilecek. Klimalar, kablolar ve tuvaletleri kaldıracağız. Bunların hepsini bertaraf edeceğiz".

Demir ayrıca, "Kapalıçarşı 40 bin metrekarelik bir alan, burasını bütün olarak düşünmeniz gerekiyor. Röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarını tamamladık. Anıtlar Kurulu, bu projenin 3'te 2'sini onayladı. Diğer kısmının da 1- 2 ay içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz. Projeyle birlikte buradaki restorasyonun bedeli 220 milyon lira tutacak. Kapalıçarşı'nın yüzde 98'i özel mülkiyet. Kamu, vatandaşa ait bir yeri para harcayarak restore edemez. Mülk sahipleri bu maliyeti karşılayacak. Oradaki mülklerinin büyüklüğüne göre kendi oranına düşen parayı kendisi verecek. Bunu da demokratik yöntemlerle seçilecek yönetim kurulu sağlayacak. Bizim yaptığımız en büyük iyilik buraya bir yönetim modeli oluşturmaktır" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...