'Cami yapmak yerine Ayasofya'yı açabiliriz'

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, her alana cami yapılmasını eleştirerek, “Camiler hep birbirinin taklidi olarak yapılıyor zaten, bunun yerine Ayasofya'yı açabiliriz” dedi.

'Cami yapmak yerine Ayasofya'yı açabiliriz'
'Cami yapmak yerine Ayasofya'yı açabiliriz'
GİRİŞ 07.03.2013 14:36 GÜNCELLEME 07.03.2013 14:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi'nin okullarda okuma hızını arttırmak için başlattığı "Okullarda Okuma Saati" projesinde öğrencilerle bir araya gelen Yavuz Bahadıroğlu, gündemde ki olaylara değindi.
Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetinde bulunan sözü "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatan Bahadıroğlu, "Osmanlı Devleti'nin kuruluş amacı da, oluşum amacı da insanı yaşatmaktır. Ekmek vereceksiniz, iş vereceksiniz, eğitim vereceksiniz, sağlık hizmeti vereceksiniz, onlara bir taç, bir kubbe, özgürlük vereceksiniz. Yani hiçbir düşünce sahibi memleketinden kaçıp giderek orada fikirlerini seslenme ihtiyacı hissetmeyecek. Nazım Hikmet'te burada konuşacak, Mehmet Akif'te burada konuşacak. Çünkü bizim burası bizim olduğumuz kadar herkesin memleketidir. Ben buralıyım diyen herkes buralıdır. Bunun Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı Çerkez'i Hristiyan'ı, Rum'u olmaz. Çünkü esas olan insandır. Hayat insan için var edilmiştir. Allah her şeyi insan için var etmişse, insanı yönetenler özgürlüğü ona çok görmemeleri lazım. İyi yaşatmak zorundadır" dedi.

"GÜNDEM OKUL, HOSTES KIYAFETİ DİYE ÇALKALANIYOR"

Son zamanlarda gündemde olan okul ve hostes kıyafetlerini eleştiren Bahadıroğlu, "Gündem okul kıyafeti hostes kıyafeti diye çalkalanıyor. Kim ne giyinirse giyinsin sizine. İster uzat, ister kısalt, istersen aç, istersen de kapat. Kadının özgürlük alanına her zaman müdahale edilmiştir, ediliyor da" diye konuştu.

"CAMİİ'LER BİRBİRİNİN TAKLİDİ OLARAK YAPILIYOR"

Bahadıroğlu Türkiye'de her boş bulunan alana cami yapıldığını belirterek, ""Bir tane yeni cami yapmaktan daha güzel bir şeyimiz var. Ayasofya'yı açmak. Camiler hep birbirinin taklidi olarak yapılıyor zaten, bunun yerine Ayasofya'yı açabiliriz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Hüseyin AYDIN 11 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya Mahzunken İçerde Neler Dönüyor!. TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ SİYONİSTLER DURMUYOR Bizzat Kendi Sitelerinde Müjde Olarak Veriliyor Masonların Büyük Üstadı, İstanbul Anadolu yakasına iki mabet inşaatı başlattıklarını açıkladı ANKARA - Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası yeni büyük üstadı Salih Evcilerli, “15 bin kardeşten oluşan nüfusumuz gençleşti. Türkiye’de genç nüfus dünden farklı olarak camiamıza ilgi duyuyor ve aramıza katılıyor. Net büyümemiz yılda yüzde 2,5 - 3,5 arasındadır. Dünya Masonluğu içerisinde Türk Masonluğu çok önemli bir yerde bulunuyor” dedi.
    Cevapla
  • Alperen 11 yıl önce Şikayet Et
    Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın. . Alperenler açtıracak AYASOFYA'yı, bu özlem bitecek inşaAllah. Ama onu açacak yürekli Lider lazım. oda şuan yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı