Muhafazakar mayo alırken nelere dikkat edilmeli

Yaz aylarında denizin ve güneşin tadınız çıkarmak herkes ister. Tatil alışverişinde önemli ürünlerden biri de şüphesiz tesettür mayodur. Rahat ve sorunsuz bir şekilde denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız önerilerimize bir göz atın.

Muhafazakar mayo alırken nelere dikkat edilmeli
Muhafazakar mayo alırken nelere dikkat edilmeli
GİRİŞ 06.05.2013 11:38 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:38

1.Kumaş Kalitesine Dikkat Edin:

Muhafazakar mayo seçerken kumaş kalitesine dikkat etmelisiniz. Kumaşın vücuda zarar vermemesi açısından bu çok önemli. Aşırı naylon ya da polyester içeren kumaşlar vücuda hava aldırmayabilir. Bu durum sağlık açısından uygun olmayacaktır.

2.Bone / Eşarp Seçimi:

Muhafazakar mayonun kendisi kadar bone/eşarbıda önemli. Başın sadece arkasında kalan boneler eğer başınızı sıkı kavramıyorsa denizde yüzme esnasında sürekli çıkarak canınızı sıkabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız, komple başa geçirilen bone/eşarp kullanmak daha doğru bir seçim olur.

3. Çabuk Kuruyabilmeli:

Kumaşın çabuk kuruyabilmesi de oldukça önemli. Çünkü deniz keyfi sonrası ıslak kalmak hijyenik ve sağlık açısından sorun olacaktır.

4. Renk Seçimi:

Geniş renk yelpazesine sahip olan muhafazakar mayolarda en çok canlı renkler tercih edilse de biz daha çok naturel renkleri tercih etmenizi öneririz. Dikkat çekmeyen naturel renkler tesettürlü bayanlar açısından çok daha uygun olacaktır.

5.mayo kulanırken nelere dikkat edilmeli

Sentetik bir kumaş türü olan mayo kumaşları çok kolay deforme olabilme özelliğine sahiptir. Özellikle çocuklarımız deniz kenarında, kumda oynamayı çok sever. Bundan kaynaklanan doğal sürtünme ve tuzlu su mayoya zarar verir. Özellikle klorlu havuzdan ve deniz suyundan çıktıktan sonra bolca durulamanız gerekir.
Gün içinde de direkt güneş altında kurutmak yerine, gölgede rüzgarlı bir yere asabilir veya kurutabilirsiniz. Gün bitiminde mayoların içindeki astar kumaşı olan bölgeyi beyaz sabun yardımı ile temizlemeniz, ılık suda durulamanız, kesinlikle deterjan kullanmamanız gerekmektedir.
Çamaşır makinesinde de yıkama yapmamalısınız. Eger fosforlu renklere sahip bir mayo kullanılıyorsa sadece soğuk suda durulayıp, gerekiyorsa beyaz sabun yardımı ile temizleyebilirsiniz. Bu şekilde uygulama yapmazsanız, ertesi seneye bazı bölgeleri erimiş, renkleri soluk ve lastikleri gevşemiş bir ürün ile baş başa kalırsınız.
Mayoya, iyi bir kıyafete gösterilen ilgi kadar özenle bakmalıyız. Mayo hangi marka olursa olsun, eğer gerekli bakım önerilerine dikkat ederseniz, çok uzun yıllar kullanabilir ve tasarruf edebilirsiniz.
Mayonuzu, her kullanmadan sonra bir-iki saat içinde elde, soğuk suda ve yumuşak bir sabunla yıkayın. Güneş yağları, havuzlardaki klor gibi kimyasal maddeler ve tuzlu su, mayonun esnek yapısına ve kumaşına zarar verir. Bu yüzden, mayonuzu mümkün olduğu kadar çabuk yıkamanız gerekiyor. Mayonun suya basılması, çamaşır makinesinde yıkanması, kurutma makinesinde kurutulması ve ıslakken başka giysilerle yıkanması tavsiye edilmiyor.
Mayonuzu sıkmadan kurumaya bırakın. Güneş ışığı, kumaş renginin solmasına neden olacağından, mayonuzu uzun süre güneşte bırakmayın. Sıcak su mayolara zarar verir. Bu nedenle mayonuzu sıcak su havuzlarında ve kaplıcalarda kullanmayın.

www.dalida.com.tr

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı