Fazla kiloları gizlemek sorun değil!

Birçok kadının korkulu rüyası olan fazla kiloları gizlemek artık zor değil. Büyük beden elbise seçerken nelere dikkat edilmesine dair ipuçları...

Fazla kiloları gizlemek sorun değil!
Fazla kiloları gizlemek sorun değil!
GİRİŞ 19.11.2016 11:54 GÜNCELLEME 19.11.2016 11:54

DOĞRU BEDEN DOĞRU KOMBİN

Birçok kadının korkulu rüyası olan fazla kiloları gizlemek artık zor değil. Birkaç basit kural ile artık ince görünmek hayal olmaktan çıkacak.

Fazla kilolar sorun olmaktan çıkıyor. Satın alacağınız elbisenin kumaşı ve üzerindeki aksesuarlar gibi bir kaç ipucuna özen göstererek ince gösteren kıyafetler bulmanız mümkün. Büyük beden elbise seçerken ya da etek, elbise gibi kıyafetler alırken nelere dikkat edilmesine dair ipuçlarını paylaşan Meral Doğan “Kişinin ilk önce bedenini tanıması ve ona uygun kombinleri kullanması gerekiyor” dedi.

İnce görünmesini istediğiniz bölgeleri kapatın

En ideal elbise kesiminin vücudun en dar yerine oturan daha sonra genişleyen modeller olduğunu belirten Doğan sözlerine şu şekilde devam etti: “ Saklamak istediğiniz ya da daha ince görünmesini istediğiniz bölgeleri kapatmak her zaman kurtarıcı olacaktır. Elbise üzerinde büyük parçalar halinde kumaşlar yerine daha çok dikiş olması vücudunuzun daha şekilli görünmesini sağlayacaktır. Eğer kombininiz iki parçadan oluşuyorsa üst parçanın koyu olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı renk kombinasyonlar her zaman daha ince gösterir. Yine tek renk vücudu sarmayan kıyafetler de ince görünmek için iyi bir tercihtir. Kilolu bayanların pantolon seçiminde önde ütü çizgisi olan klasik kesimleri tercih etmesi daha doğru olur. Eğer orantısız vücut hatlarına sahipseniz hareketli motifleri, çizgileri, desenleri üst parçalara saklayın, böylece eşit orantılı görünümü sağlayabilirsiniz.”

Dökümlü kumaşlar kurtarıcı olacak

Doğan, büyük bedenli kadınların polyester ve likralı kumaşlardan uzak durması gerektiğinin altını çizerek “Kaliteli ve vücudun her kıvrımına yapışmayan saten veya şifon dökümlü kumaşların kullanılması uygun olacaktır. Kıyafetlerde, çok büyük ve çok küçük desenler olmamasına da özen gösterilmelidir. Orta büyüklükte desenler vücudu daha ince gösterir” dedi. Doğru renk kullanımının da önemine dikkat çeken Doğan “Siyah, kahverengi, koyu mavi, koyu gri tonları tercih edilmeli” diye konuştu.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı