Muğla

Engelleri denizde aşıyorlar

16:12 26 Ağustos 2015
Engelleri denizde aşıyorlar

Muğla'da bedensel ve zihinsel engellilere, özel plajda yüzme eğitimi verilmeye başlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bedensel ve zihinsel engellilere yönelik yüzme eğitimi verildi.

İlçeye bağlı Bitez Mahallesi'ndeki engellilere özel plajda düzenlenen etkinliğe, Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler ile aileleri katıldı.

Yaklaşık 50 öğrencinin yer aldığı yüzme etkinliğinde, öğrenciler velileriyle denize girdi. Bazı öğrenciler ise eğitmenler eşliğinde denizde yüzerek keyifli dakikalar yaşadı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il müdürlüğü ile Bodrum Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kursları kapsamında engellilere özel plajda eğitim verdiklerini söyledi.

Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin etkinlikten büyük keyif aldıklarını ifade eden Uzunlulu, çalışmalarını hem havuzda hem de denizde sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

Uzunlulu, yüzme kurslarının engellilere büyük katkı sağladığının altını çizerek, "Bu kurslarımıza katılan bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerin sosyalleşmeleri konusunda çok büyük gelişmeler katettik. Bundan sonra da bu çalışmalara aralıksız olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

- "Dünyadaki en iyi terapi su"

3. Kademe Yüzme Antrenörü Fatih Pehlivanoğlu da bir süredir engelli bireylere yüzme eğitimi verdiklerini anlattı. Rehabilitasyon amaçlı ve temel yüzme tekniklerini öğretmek için eğitimlere denizde devam ettiklerini belirten Pehlivanoğlu, şöyle konuştu:

"Normalde havuzda yaptığımız çalışmaları bugün denizde yaptık. Yüzmenin yanı sıra kardeşlerimize rehabilitasyon amaçlı da en iyi şekilde yüzdürmeye çalışıyoruz. Dünyadaki en iyi terapi sudur. Çocuklar çok rahatlıyorlar. Başarmak istediklerini suda denemek için fırsat buluyorlar. Son derece olumlu etkiler alıyoruz. Bu eğitimlerin devam etmesini arzuluyoruz."

Bodrum Sağlık Vakfı Rehber Öğretmeni İlknur Şengül de bazı engelli bireylerin ilk kez denizle buluştuğunu belirterek, "Çocuklarımız çok heyecanlandılar. Bu proje Bodrum genelinde yapılan en güzel proje. Değişik illerden gelecek engelli bireyler için de çok uygun bir plaj. Sistemli şekilde düşünülmüş bir plaj" dedi. 

Engelli öğrenci velisi Funda Karacan, özel plajın Türkiye'de ilk kez Bodrum'da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini, vatandaşların engelli bireylere ilgisinden de memnun kaldıklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.