Muğla

Milas'ta adli yıl açılışı

13:14 01 Eylül 2015
Milas'ta adli yıl açılışı

Milas ilçesinde yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi

 2015-2016 adli yılı için Milas Atapark'ta tören düzenlendi.

Törene Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Muğla Barosu Milas Temsilcisi Devrim Deniz, Milas Adliyesi'nde görev yapan bazı hakim ve savcılarla avukatlar katıldı.

Milas Adliyesi ve Muğla Barosu çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Deniz, çağdaş demokrasilerde özgürlük metinlerinin güvencesinin yalnızca yargı organı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tarafsız ve bağımsız yargı, bu nedenle tarihsel ve güncel olarak çok önemli bir göreve sahiptir. Siyasal iktidar ve farklı baskı gruplarının etkisinde kalmayan, ideolojik kaygı taşımayan yargı, kuvvetler ayrılığının yaşamsal dayanağıdır. Hukukun üstünlüğü ile sağlanacak huzur, barış ve kardeşlik ortamında yargı, diğer iki erkten bağımsız ve adil olmak zorundadır. Bağımsızlığı olmayan bir yargı, süreç içerisinde siyasallaşacağı gibi tarafsızlığını da yitirecektir."

Açıklamasında ülkedeki seçim atmosferine de değinen Deniz, "Maalesef 7 Haziran'da yapılmış seçimden bugüne devletin idarecileri ortak bir fikirde buluşarak hükümet kuramamışlardır ki bizce, ülke söz konusu ise ortak payda çok nettir. Ancak ortada korunması gerekli farklı çıkarlar, yenilmesi gereken egolar varsa sonuç şu anda yaşamış olduğumuz gibi hükümetsiz kalarak 1 Kasım tarihinde yeni bir seçime girmekten farklı olamaz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.