Muğla

1 Eylül Dünya Barış Günü

14:59 01 Eylül 2015
1 Eylül Dünya Barış Günü

Dünya Barış Günü, Marmaris'te Kalimerhaba Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı

Marmaris'te 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında "Sanat ve Barış Söyleşisi" gerçekleştirildi. 

Marmaris Kalimerhaba Derneği tarafından Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan'ın yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak şairler Özkan Mert, Yıldız İlhan, Halil Karanfiloğlu, Ahmet Sevgi ile  Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı temsilcisi Numan Gülşah katıldı.

Söyleşide konuşmacılar savaşların önüne sanatla geçilebileceğini dikkati çekti. Konuşmacılar söyleşi sırasında barışı öven, savaşı lanetleyen şiirler okudu. 

Kalimerhaba Derneği Proje Koordinatörü Umur Özlüer, yaptığı konuşmada, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri için dernek olarak belirledikleri "Barış Gelecektir" sloganıyla hem barışın geleceğine inançlarını hem de barış olmadan gelecek olmayacağını belirtmek istediklerini söyledi. 

Barışın insanlığın içinden geleceğini ifade eden Özlüer, "Şiddet, şiddeti doğurur. Kan, kanla temizlenmez. Yeryüzünde cennet bir vatanda yaşama şansını yakalamış olan bizler, bu vatanı kendi cehennemlerine çevirmek isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz. Her ayrılıkçı tuzakta daha çok kenetlenerek insanlığın geleceği adına barışta birleşmeliyiz" dedi. 

Dernek tarafından 3 gün süreyle düzenlenen Barış Günü etkinlikleri kapsamında katılımcı yazar ve şairler için imza günleri düzenlenecek, resim sergileri açılacak ve kültür gezileri yapılacak. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.