Muğla

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

17:53 03 Eylül 2015
Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Gözaltına alınan 4 zanlının, cansız bedeni sahile vuran Suriyeli çocuğun da aralarında bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği botun denize açılmasını organize eden kişiler olduğu öğrenildi

Bodrum ilçesinde 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yasa dışı geçişe ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 4 zanlının, aralarında cesedi sahile vuran 2 yaşındaki Suriyeli çocuğun da bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği botun denize açılmasını organize ettikleri bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Suriyeli H.Ş. (37), M.K. (27), H.S. (26) ve M.A'nın (34) emniyetteki işlemleri sürüyor.

Zanlıların polisteki ifadelerinde, "cesedi sahile vuran Suriyeli çocuğun da aralarında bulunduğu kişilerin hayatını kaybettiği botun denize açılmasını sağladıklarını" söyledikleri öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

- Kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları 

Akyarlar Mahallesi ve Aspat açıklarından denize açılarak, yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu kaybolan biri çocuk 3 kişinin bulunması için yürütülen çalışmalara, ikinci gün de devam edildi.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı 2 bot ile Marmaris Grup Komutanlığı Dalış Timi ekiplerinin Akyarlar ve Aspat açıklarındaki arama çalışmalarının, hava kararıncaya kadar devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.