Muğla

Aylan'ın öldüğü sahilden umuda yolculuk

02:12 04 Eylül 2015
Aylan'ın öldüğü sahilden umuda yolculuk

Bodrum ilçesinde tekne ve botları batan 12 kişinin öldüğü Akyarlar Sahili'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı, yasa dışı yollarla Yunan adasına geçmeye çalışan 20 kaçak yakalandı. 

Türkiye ve yurt dışında büyük yankı uyandıran 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve kardeşi 3 yaşındaki Galip'in cansız bedenlerini bulunduğu Turgutreis Mahallesi'nin Akyarlar mevkisinde yeni faciaların yaşanmaması için Bodrum Jandarma Komutanlığı ve Turgutreis  ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Jandarmalar 8 ayrı bölgede oluşturulan kontrol noktasında yoldan geçen araçları durdurarak kontrol etti. Özellikle taksi ve minibüsleri sıkı bir şekilde kontrol eden ekiplerin, çalışmalarına gece boyunca devam edecekleri belirtildi. 

Sahil Güvenlik botları ise denizde sürekli devriye görevi yaparak kaçakların yasa dışı geçiş girişimlerini önlemeye çalıştı. 

Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrolleri sırasında yine Akyarlar Sahili'nden içerisinde kaçakların bulunduğu lastik bir botun denize açıldığı belirlendi. Botta bulunan çoğu Suriye uyruklu kaçaklar yakalanarak Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Islandıkları için üşüdükleri gözlenen kaçaklara askerler tarafından battaniye dağıtıldı. Sahil Güvenlik botunu gören kaçakların tekneleriyle sahile geri döndükleri kaydedildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının bahçesinde daha önceden yakalanan kaçaklara ait onlarca tekne motoru, akü ve kürek dikkat çekti. 

Bu arada, çok sayıda Türk ve yabancı basın mensubunun bölgede kaçakların umut yolculuğunu haber yapmak için bekledikleri gözlendi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.