Muğla

Küçük Aylan, cansız bedeninin vurduğu sahilde anıldı

12:47 04 Eylül 2015
Küçük Aylan, cansız bedeninin vurduğu sahilde anıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak göçmenlerin ölümle biten umut yolculuğunun simgesi haline gelen Aylan Kurdi ve diğer 11 kişi, cesetlerinin bulunduğu sahilde çiçeklerle anıldı. 

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken botlarının batması sonucu yaşamını yitiren aralarında Suriyeli Aylan bebeğin de bulunduğu 12 "umut yolcusu" için Turgutreis Mahallesi'nin Akyarlar Sahili'nde tören düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Aylan Kurdi'nin cesedinin bulunduğu alana gül ve karanfiller bırakıldı.  

Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu olayın Bodrum'da meydana gelmiş olmasının kendilerini daha çok üzdüğünü söyledi. 

Bu olayın herkesin kendi ülkesinde huzur ve barış içinde yaşaması gerektiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Kocadon, "Burada esasında umuda bir yolculuk vardı. İnsanlar kendi ülkelerindeki savaştan, huzursuzluktan, iç kavgalardan kaçmak için bir umut olarak bu yolculuğa çıkıyorlar. Ama bu yolculuklar maalesef hüsranlar sonuçlanmaya başladı ve acı tabloları hep beraber gördük" dedi. 

Kocadon, "ülkenin en medeni bölgesi" olan Bodrum'da bu acıların yaşanmasının çok üzücü olduğunu ifade ederek, dünya liderlerinin, birlik, beraberlik ve barış içerisinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü hep bir ağızdan söylemesi gerektiğini kaydetti.  

- "Hepimiz suçluyuz"

Telafisi olmayan tek şeyin can olduğuna işaret eden Kocadon, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ölen çocukları hiçbir şey geri getiremeyecek. Onun için canlar ölmeden tedbirleri almak lazım. Ben suçlu aramıyorum. Hepimiz suçluyuz, bütün yöneticiler suçlu. Bu insanlara 'kaçak' diyoruz. Hayır onlar kaçak değiller, umut için yolculuk yapıyorlar. İnşallah 3 yaşındaki bir cansız beden, bizim için de dünya içinde bir barış umudu olur. Umarım bu çocuğun ruhunda birlik, beraberlik ve barış yaşar."    

Bu arada Minik Aylan'ın cesedinin bulunmasıyla dikkatlerin çevrildiği Akyarlar Sahil'inde Bodrumlular ve tatilciler, normal yaşamlarına devam ediyor.

Sahilde spor yapan vatandaşlardan Hüseyin Esentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün geldiği sahilde ölen çocukların cansız bedenlerinin bulunmasının kendilerini derinden yaraladığını anlattı.

Esentürk, göçmenlerin hava kararınca buralardaki ağaçlık alanda toplandığını dile getirerek, "Fırsatını bulan karşı kıyıya geçmeye çalışıyor. Buralar tam bir facia yeri oldu, yürekler dayanmıyor buna. Vicdanlarımızın sızlaması işi çözmüyor, bir önlem alınması gerekiyor. Kimileri umut, kimileri can peşinde" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi temizlik işçileri de kaçaklardan arta kalan giysi ve atıkları sahilden topladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.