Muğla

8. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu

12:58 04 Eylül 2015
8. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu

Arkeolog Prof. Dr. Fede Berti onuruna düzenlenen sempozyumun ilk günkü oturumu gerçekleştirildi

 Milas Ticaret ve Sanayi Odası'yla Mimarlar Odası Milas Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlenlediği 8. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun ilk günkü oturumu gerçekleştirildi.

Milas'taki antik kent ve kültür değerlerinde yapılan bilimsel çalışmaların değerlendirildiği 8. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun ilk oturumu Milas Han Otel'de yapıldı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, yaptığı açıklamada, sempozyumun Milas'ın tarihsel değerlerini ortaya koyması ve bilim çevrelerine anlatılması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, şimdiye kadar kültür ve sanatla iç içe olduğunu, yaşamının geri kalanında da böyle devam edeceğini söyledi.

Iasos Antik Kenti ile ilgili bir anısını anlatan Aytaman, şöyle konuştu:

"Bir gün eşimle Iasos antik kentine geldik. Bir yer gördük ve kapısı kapalıydı. Oradakilere sorduğumda bir kadın anısına yapılan mozole olduğunu söylediler. Bölgemizde kazı çalışması yapan Fede Berti'yle irtibat kurarak bu çok önemli tarihi değerin ortaya çıkmasını sağladık. Bunun için çok mutluyum."

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer, Milas'ın Karya uygarlığının başkenti konumunda ve çok köklü bir geçmişe sahip olduğundan söz ederek Hekatomnos Anıt Mezarı'nın keşfedilmesiyle kentin ilgi odağı olduğunu söyledi. Alandaki müze çalışmalarının sürdüğünü ve tamamlanmasıyla önemli bir aşama kaydedileceğini anlatan Özer, katılımcılara teşekkür etti.

Panelde ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Simonetta Angiollillo, Iasos Antik Kenti'nde Prof. Dr. Fede Berti'nin yürüttüğü kazı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

İlk oturumun ardından eski Muğla Valisi Lale Aytaman, Prof. Dr. Fede Berti'ye agat taşından yapılmış süs eşyası, Milas Kaymakamı Fuat Gürel de diaspor kristalinden takı hediye etti.

Prof. Dr. Fede Berti onuruna düzenlenen sempozyum, yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.