Muğla

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırısı

15:26 08 Eylül 2015
Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırısı

Memur-Sen Muğla Şubesi üyeleri, yaşanan terör olaylarını kınadı

Memur-Sen Muğla Şubesi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarını kınadı.

Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen üyeler, ellerindeki Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra şehitler için dua edildi.

Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak, üyeler adına yaptığı açıklamada, sendika olarak ülkede yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Son günlerde yaşanan ve artan terör olaylarının ülkenin huzur ve refahına yönelik eylemler olduğunu vurgulayan Uçak, ülkeye ve millete yönelik bu canice saldırıları gerçekleştirenleri, teröre destek verenleri terör örgütünün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını kaydetti.

Terör örgütlerinin masum insanları hedef seçerek katliamlara başladığını belirten Uçak, "Amaçları Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak. Kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür" dedi.

Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsinin can acıtıcı ve yürek yakıcı olduğuna işaret eden Uçak, şunları söyledi:

"Büyük Memur-Sen ailesi ve sivil toplum kuruluşları olarak bölge halkı incitilmeden, terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Vatanını, milletini hainlere ve hain saldırılara karşı korumak için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Milletimizin birliğine, dirliğine kast eden teröristleri ve onları destekleyen teröristleri lanetliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.