Muğla

Fethiye bayram tatilinde heyecan arayanların adresi

12:27 19 Eylül 2015
Fethiye bayram tatilinde heyecan arayanların adresi

UTKU UÇRAK - Tarihi ve doğal güzellikleriyle ülkenin önde gelen turistik yerlerinden biri olan ve yamaç paraşütü, safari, doğa yürüyüşü ve su sporlarının yapılabildiği Fethiye'nin 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de büyük ilgi görmesi bekleniyor. 

Mavinin yeşil ile bütünleştiği turkuaz renkteki koyları ve yeşilin her tonunun görüldüğü ormanlarıyla ziyaretçilerde hayranlık uyandıran ilçe, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın hem tatil süresinin uzunluğu hem de bölgedeki hava sıcaklığının yüksek olması dolayısıyla güzel geçmesinin beklendiğini söyledi.

Bayram tatilinde yaz sezonundaki yoğunluğu yaşayacaklarını kaydeden Taşçı, okulların açılış tarihinin ertelenmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının bölge turizmine olumlu yansıyacağını belirtti.

 -"Sportif faaliyetleriyle unutulmaz bir tatil sunacak"

Fethiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında sportif faaliyetler bakımından da eğlencesi bol bir bölge olduğunu anlatan Taşçı, şöyle konuştu:

"Bölgede doğası itibarıyla her türlü sportif faaliyet yapılabiliyor. Uçmak isteyenler yamaç paraşütüyle gökyüzünde özgürce süzülecek. Bölgemiz cip, at, deve, ATV safari ve tarihi Likya Yolu'nda yürüyüş yapma imkanın yanı sıra su altı ve su üstü sportif faaliyetleriyle misafirlerine unutulmaz bir tatil sunacak. Herkese hitap edebilecek faaliyetleriyle bayramda tatile çıkacak vatandaşlarımızı Fethiye'ye davet ediyoruz."

Taşçı, Kurban Bayramı tatilinde sportif etkinliklerin yaz sezonuna göre daha ucuza ve sakin bir ortamda yapılabilmesinin tatilciler açısından büyük bir avantaj olduğuna dikkati çekti.

 -"Otellerin yüzde 100 doluluk oranına çıkacağını tahmin ediyoruz"

Turizmci Ramazan Gümüşhan da bayram tatilinde ilçedeki otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması beklentisini ifade etti.

Fethiye'nin tatilciler için ciddi avantajlara sahip olduğunu belirten Gümüşhan, "Bunun en önemli unsuru delta gibi çizilmiş birbirinden güzel koyların olması. Koylarımız özellikle yatçıların özel rağbet gösterdiği bir bölge. Tarihi ve kültürel etkinliklerimiz de çok yüksek. Yerli ve yabancı misafirlerimizin bölgemize gelmesini sağlayan çok ciddi değerlerimiz var" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.