Muğla

Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

10:32 27 Eylül 2015
Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 kilometrelik bölümünü kapsayan ve 6 etapta tamamlanacak maratonda 34'ü yabancı, 150 sporcu mücadele ediyor

Fethiye ilçesindeki 509 kilometrelik Tarihi Likya Yolu'nda düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 kilometrelik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 etapta tamamlanacak maratonda 34'ü yabancı, 150 sporcu mücadele ediyor.

Parkur boyunca tarihi kalıntılar, antik kentler, kaleler ve amfi tiyatroların içinden geçerek tarihe yolculuk edecek sporcular, ormanlık, dağlık, kayalık, sahil kumsalları ve dik yamaçlar gibi zorlu parkurda da adrenalini yüksek dakikalar yaşayacak.

Ovacık mahallesindeki Tarihi Likya Yolu'nun başlangıç noktasından start alan maratonun 36,5 kilometrelik ilk etabında, 95 koşucu Sidyma Antik Kenti'ne kadar kıyasıya mücadele edecek.

Yarış direktörü Prof. Dr. Taner Damcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Likya Yolu Ultra Maratonu'nun dünyanın en zor ultra maratonlarından birisi olduğunu söyledi.

En yüksek teknolojinin kullandığı maratonda, koşucuların her birinin GPS cihazı ile takip edildiğini belirten Damcı, maratonun her geçen yıl artan sayıda uluslararası katılımcıyı kabul ettiğini belirtti. Damcı, dünyanın birçok bölgesinden maratona katılan 150 sporcunun, Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 kilometresini koşarak geçeceğini dile getirdi.

 

- 34 yabancı sporcu kayıt yaptırdı

 

Bu yıl maratonda, ABD, Hollanda, Almanya, İngiltere, Rusya ve Romanya gibi ülkelerden katılımcıların yer aldığına dikkati  çeken Damcı, şöyle konuştu:

"Yurt dışından 34 kişi kayıt yaptırdı. Her geçen yıl yarışa olan ilginin artması bizi mutlu ediyor. Tarihi Likya Yolu da herkes tarafından bilinen bir rota olması nedeniyle de tercih ediliyor. Maratona katılanlar doğal güzelliklerin yanı sıra, tarihi mekanları da görerek farklı medeniyetlerin izlerinden parkurları tamamlayacak." 

Organizasyona katılan Göksen Çınar, maratonda hem antrenman hem de tarihi yerleri gezme fırsatı bulacağını vurguladı.

Likya Yolu'nun çok önemli ve tarihi bir değere sahip olduğuna dikkati çeken Çınar, yarış boyunca yeni insanlar tanıyıp, bedeninin limitlerini keşfederek, güzel bir hafta geçireceğini belirtti. 

Likya Yolu Ultra Maratonu, 3 Ekim'de koşulacak 6. etabıyla Antalya'daki Phaselis Antik Kenti'nde son bulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.