Muğla

Yurt dışına yasa dışı geçişler

16:55 30 Eylül 2015
Yurt dışına yasa dışı geçişler

Kos Adası'na geçmek için Bodrum'a giriş yapmaya çalışan sığınmacılar, ilçeye alınmıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek için gelen sığınmacılar için, ilçe girişinde yol kontrol uygulaması başlatıldı.

Yunan adalarına yakın olduğu için yasa dışı geçişlerde önemli bir nokta olan Bodrum’da önlemler artırıldı. Çoğu zaman ölümle sonuçlanan yasa dışı geçişlere engel olmaya çalışan güvenlik güçleri, ilçe girişinde yol kontrol uygulamaları yapıyor.

Milas-Bodrum karayolu Güvercinlik kontrol noktasında jandarma, ilçe girişindeki Kaynar mevkisinde ise Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan uygulamalarda, şehirlerarası yolcu otobüsleri, minibüsler ve taksiler kontrol ediliyor. 

24 saat aralıksız sürdürülen uygulamalardaki kimlik kontrollerinde Bodrum'a giriş yapmak isteyen Suriye, Pakistan, Afganistan uyruklu kişiler araçlardan indiriliyor.

Pasaport ve vizesi bulunmayan, yabancı tanıtma belgeleri ile Bodrum'a giriş yapmak isteyenlerin işlemlerinin ardından ilçeye girişleri engelleniyor. Pasaportu olan Suriye ve diğer uyruklu kişiler ise kayıt altına alındıktan sonra ilçeye giriş yapabiliyor.

Uzun süredir devam ettiği öğrenilen uygulamada, yüzlerce kişinin Bodrum'a girişinin engellendiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.