Muğla

Muğla'da gerçeği aratmayan tatbikat

18:03 01 Ekim 2015
Muğla'da gerçeği aratmayan tatbikat

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeği aratmadı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından "Sosyo Kültürel Alanda İtfaiyecilik Haftası" dolayısıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği ilk olarak Fethiye'deki Babadağ'dan yamaç paraşütü ile düşen ve kayalıklarda mahsur kalan paraşütçü, ekiplerin sedye ve halatlarla yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Senaryo gereği Menteşe ilçesinde trafik kazasında yaralanan ve durumu ağır olan 2 kişinin içinde sıkıştığı araca ise Büyükşehir Belediyesi AKS ekipleri tarafından müdahale edildi. Yaralılar, kaza kırım ekibinin kurtarma çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarılarak hastaneye sevk edildi.

Programda senaryo gereği bir araç ve evde de yangın çıktı. Yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede kontrol altına aldıkları alevleri, köpük sıkarak söndürdü.

Programda son olarak bir binanın çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulunan bir kişi önce yetkililerle görüşmek istedi. Bu kişi, Büyükşehir Belediye Başkanından yardım talebinde bulunduktan sonra bulunduğu yerden şişirilen çadıra atladı.

- "Personel 24 saat fedakarca çalışıyor"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İtfaiye Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Personelin 24 saat fedakarca çalışarak Muğla'ya hizmet ettiğini belirten Gürün, personel standardını yükseltmenin yanı sıra araç filosunu da güçlendirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl ise her türlü zorlukta halkın imdadına yetişen itfaiyecilerin kendi canlarını tehlikeye atmaktan çekinmediklerini söyledi.

Müdahale ettikleri bütün olayların risk içerdiğini belirten Çöl, "Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bugün 506 personel, 143 araç, 13 amirlik ve 27 istasyon ile 40 noktada 24 saat göreve hazır. Büyükşehir olduktan sonra 4 bin 710 olaya müdahale ederek, 25 bin 385 kişiye birimimiz tarafından eğitim verilmiştir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.