Muğla

Mina'daki izdiham

19:21 02 Ekim 2015
Mina'daki izdiham

Mina'da çıkan izdihamda kaybolan Türk hacılardan 72 yaşındaki Turgut Kuru'nun eşyası Fethiye'deki ailesine teslim edildi.

Eldirek Mahallesi'nde yaşayan ve Dalaman 1. kafile 2. grup hacı adayı olarak 21 Ağustos'ta kutsal topraklara giden Kuru'dan, yaşanan izdihamdan beri haber alınamıyor. 

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve Datça Müftüsü ve Kuru'nun kafile başkanı İbrahim Yavuz, kayıp hacının ailesini ziyaret etti.

Yetkililer, Kuru'nun kutsal topraklarda kalan eşyasını aileye teslim ettiler. 

Müftü Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuru'nun kayıp haberini aldıkları günden bu yana Mekke'deki bölge sorumlularıyla görüştüklerini dile getirdi.

Yaptıkları araştırmada herhangi bir sonuç alınamadığını kaydeden Koçak, "Maalesef hayırlı bir haber sunmak şu an elimde değil. Ancak araştırmalara devam ediyoruz. 6 hacımız kayıptı. Bunlardan 4’üne ulaştık 2 tanesinden hayırlı haberleri bekliyoruz. Oradaki ekipte, Turgut Kuru’nun resmi ve kimlik bilgileri var. Hastane hastane dolaşıyorlar. Bu yüzden endişe duyulmasın” dedi.

Koçak, Mekke'den Cidde'ye kadar olan yakın yerlerdeki hastaneler ve morgların da arandığını ifade etti.

- "Çok yorgun olduğunu söyledi"

Aileyi ziyaret eden Kuru'nun Mekke'deki oda arkadaşı Beşir Tahancı ise Kuru'nun şeytan taşlamaya doğru giderken tünellerin girişinde, "çok yorgun olduğunu" söylediğini belirtti.

Kuru'nun kaldığı yerin izdihamın yaşandığı yere yakın olduğunu anlatan Tahancı, "Başımızdaki hocamız 'yorgun olanlar kenarda dinlensin arkadan başka hocamız gelecek' dedi. Orada kalınca bir daha haber alamadık. Kaldığı yer izdihamın yaşandığı yerdi. Ancak izdiham, Kuru orada kaldıktan 4-5 saat sonra oldu. Otele ise son gördüğümüz yerden uzaklığı yaklaşık 5 kilometreydi" diye konuştu.

Kuru’nun oğlu Adil Kuru ise müftülükten yapılan açıklamaları daha önceden bildiklerini vurguladı.

- "İyi haber bekliyoruz"

Bir haftadır endişeli bir şekilde beklediklerini aktaran Kuru, şöyle konuştu:

"İyi bir haber bekliyoruz. Gelen yetkililere teşekkür ediyorum. Babamı en son 21 Ağustos’ta gördüm. Arife günü yaptığımız son konuşmada gayet iyi olduğunu söyledi. Artık her şeye hazırlıklıyız. Yüzde 20 bir ümidimiz kaldı. Yüzde 80 öldüğünü sanıyorum. Bir yoğun bakım ünitesine bağlı yatıyor da olabilir. İnşallah hayırlı haberini alacağız." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.