Muğla

Yelken: Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İkinci Ayak Yelken Yarışları

19:47 03 Ekim 2015
Yelken: Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İkinci Ayak Yelken Yarışları

Fethiye'deki Çalış Plajı'nda düzenlenen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İkinci Ayak Yelken Yarışları'nın, ikinci gününde 69 sporcu mücadele etti

 Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü İkinci Ayak Yelken Yarışları'nın, ikinci günü yarışları yapıldı.

Fethiye'deki Çalış Plajı'nda optimist, laser ve laser radial sınıflarında düzenlenen yarış plajda güneşlenen yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlendi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışa katılan 69 sporcunun büyük bir özveriyle mücadele verdiğini söyledi.

Yelken sporunun özellikle spor turizmi açısından çok önemli olduğuna değinen Öçalmaz, Muğla'nın yelken sporunda iyi bir seviyede olmasına rağmen, sporun içinden gelen biri olarak bu başarının kendisini tatmin etmediğini ifade etti.

Özellikle çocukların bu spora yönlendirilmesi gerektiği vurgulayan Öçalmaz, şöyle konuştu:

"Çocukları bu spora kanalize etmemiz ve buluşturmamız lazım. Bu sporla ilgili materyaller pahalı, tesis anlamında da gerekli izinleri alıp, lokal çalışmaları yapmalıyız. Bu çocuklar bizim göğsümüzü kabartacak sporcular olacaklar. Sporcularımıza şu andan itibaren gerekli desteği vermeliyiz. Yelken sporunun en önemli özelliğinden biri de çocuklarda liderlik ruhunu geliştirmesi. Çocuklarımıza liderlik ruhunu bu yaşlarda aşılayabilirsek hayatlarına olumlu yansımaları olacaktır. Çocuklar yelken yaparken sadece fiziksel değil zihinsel yeteneklerini de ortaya koyuyorlar."

Öçalmaz, küçük yaşlarda yelken sporuyla tanışan çocukların ileriki yaşlarda çok farklı noktalarda önemli işlere imza atabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.