Muğla

Mina'daki izdiham

18:46 05 Ekim 2015
Mina'daki izdiham

İzdihamda hayatını kaybeden Türk hacılardan Turgut Kuru için Fethiye ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı

Mina'da çıkan izdihamda kaybolduktan 11 gün sonra cesedine ulaşılan Türk Hacılardan 72 yaşındaki Turgut Kuru için Fethiye ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kuru için Eldirek Hacı Bayram Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazını Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu kıldırdı. Namazın ardından Kuru'nun oğlu Adil Kuru cemaatten haklarını helal etmelerini isteyerek, "Hepimiz ticaretle uğraşıyoruz babam üzerinde hakkı olan, alacağı olan varsa bize bildirsinler" dedi.

Daha sonra, Kuru'nun evinde Kur'an-ı Kerim okudu, dualar edildi. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'da Kuru ailesine başsağlığı diledi.

Adil Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Müftüsünün kendisini arayarak durumu bildirdiğini ifade ederek, "Kimliği olmadığı için parmak izinden kimlik tespiti yapılmış. İzdihamla alakalı olmadığını söylediler. Bize gelen bilgiler böyle. Kaderinde orada gömülmek varmış, yapabileceğimiz bir şey yok" diye konuştu.

Eldirek Mahallesi'nde yaşayan ve Dalaman 1. kafile 2. grup hacı adayı olarak 21 Ağustos'ta kutsal topraklara giden Kuru'dan yaşanan izdiham sonrasında haber alınamamıştı.

İlgili kurumlara başvuran aile, Kuru'nun cesedine ulaşıldığı ve Mekke'deki Makber-i Şuheda-i Haram'a (Kabe Şehitleri Mezarlığı) defnedildiğini öğrenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.