Muğla

Muğla, spor turizminde de iddialı olacak

17:26 06 Ekim 2015
Muğla, spor turizminde de iddialı olacak

Muğla ve ilçelerinde spor turizminden daha fazla yararlanılması için çalışma yürütülüyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, gençliğin sağlıklı bir şekilde yetişmesi konusunda gençlik merkezlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Muğla’da sağlıklı, zeki, değerlerine sahip çıkan, vizyonlu, üretken, hoşgörülü, çevresini seven bir gençlik oluşturma anlayışı içinde olduklarını belirten Çiçek, "Spor, gençlerimizi yetiştirme konusunda çok önemsediğimiz bir unsur. Gençlerimizin yeteneklerine uygun sporu yapabilmesi için spor salonu, gençlik merkezi, yüzme havuzu, futbol ve basketbol sahaları gibi fiziksel altyapıyı hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Muğla genelinde sporla ilgili yapılan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan pek çok çalışmanın olduğunu dile getiren Çiçek, "Muğlalı bütün vatandaşlarımızın yararlanabileceği sosyal donatıları Muğla’ya kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz daha iyisini ve daha fazlasını yapalım gayreti içerisindeyiz. Ortak akıl ve kolektif çalışmayla başarının yakalanacağı inancındayım" diye konuştu.

Çiçek, hedeflerinin Muğla'da madalya kazanan olimpiyat sporcusu yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise Muğla’da spora ve sporcuya destek verdiklerini söyledi.

Öçalmaz, sporu hayatın ortak noktası yapmak için çalıştıklarına işaret ederek, "Spor konusunda Muğla’ya yeni bir soluk ve heyecan getirmek istiyoruz. özellikle yetişkinlerin sporu hayatlarına alması ve bu şekilde gençlere rol model olması gerekiyor. Bölgemizde yapılan spor yatırımları sayesinde önümüzdeki dönemde de spor turizmi bölgemiz için vazgeçilmez olacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.