Muğla

Muğla'da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi açıldı

15:20 15 Ekim 2015
Muğla'da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi açıldı

Muğla Müftülüğü ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde "Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi" açıldı.

Muğla Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Saadet Hanım Konağı'ndaki serginin açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Serginin kentte açılmasının önemli olduğunu belirten Çiçek, "Türkler İslamiyet'e geçtikten sonra Osmanlı ve Selçuklular'da hat sanatı özellikle tüm inançları ve kültürümüzü yansıtan sanat dalıdır. Cumhuriyet tarihimizde de geleneksel ve kabul görmüş bu sanat için okullarımızda kurslar açılıyor" dedi.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak serginin Menteşe Halk Eğitim Merkezi ile hazırlanan proje kapsamında hayata geçirildiğini dile getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Çetin Çelebi de sergide tezhip ve ebru sanatının örneklerini gösterdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Türk-İslam kültürünü temsil eden sanat eserleri bu kültürün varisleri olan bizleri milli duygularımızı, gelecek nesillere intikal ettirecek birer tapu senedi hükmündedir. Bugün burada geleceğimizin temsilcisi genç neslin gün geçtikçe dünün özlemi bugünün heyecanı ile sarıldığı ve aldıkları ilk eğitim ve deneyimlerin sonucu olan tezhip ve ebru sanatının örneklerini görmekteyiz."

Konuşmaların ardından ebru hocası Yavuz Melih Ulubay, tezhip hocası Sevilay Omay Oktay rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Kursa katılan kursiyerler Muğla Valisi Amir Çiçek’in Eşi Hülya Çiçek'e "Ayyıldızlı Bayrak" adlı tezhip çalışmasını hediye etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.