Muğla

"Stratonikeia, turizmin merkezi haline gelecek"

16:53 21 Ekim 2015
"Stratonikeia, turizmin merkezi haline gelecek"

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Stratonikeia Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, birçok medeniyete kapılarını açan 2 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nin turizm merkezi haline gelmesi için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Kaymakam Gökay Özkan, Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik, Aydın'ın Çine ilçesi Kaymakamı Özkan Demir ve Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık ile Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gladyatörler Kenti" olarak bilinen 2 bin yıllık Stratonikeia'nın, Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden eser ve kalıntıları bünyesinde barındırdığını ifade etti.

Stratonikeia'yı gezerken günümüzle tüm bağlarını kopardığını anlatan Özkan, gezdiği her bir bölümde farklı bir medeniyete gittiğini ve böyle bir zenginliğin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi. Özkan, Stratonikeia'nın turizm merkezi haline getirilmesi ve turistlerin uğrak yeri haline getirilmesi için Yatağan Kaymakamlığı olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.