Muğla

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

12:55 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Muğla ve ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

Muğla'da tören, Vali Amir Çiçek’in valilik binasında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Atatürk Stadyumu’nda devam eden törende Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Özfidan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

 Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra konuşan Vali Çiçek, Cumhuriyet'in 92'nci kuruluş yıl dönümünün Muğla'da coşku içerisinde kutlandığını söyledi.

Bu bayramın Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlara sunulmuş en büyük, en kutlu armağan olduğunu dile getiren Çiçek, “Tüm dünyanın hayranlıkla seyrettiği Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük mücadeleden sonra deyim yerindeyse ecdadımız küllerinden yeniden doğmuş, hür ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

29 Ekim’in Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün ifadesi ile “En Büyük Bayram” günü olduğunu vurgulayan Çiçek, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu, Kurtuluş Şavaşı’mızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından sportif gösteriler yapıldı.

Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

Törene, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, ile protokol üyeleri, kamu kurum ve sivil  toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

-Fethiye 

Fethiye Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fethiye ilçesindeki tören, Kaymakam Ekrem Çalık'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Daha sonra ilçe stadında düzenlenen törende Kaymakam Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı halkı selamladı.

Törende konuşan Kaymakam Çalık, Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm olumsuz şartlara rağmen Türk milletinin azmi, birlik ve beraberliği sayesinde kurulduğuna işaret eden Çalık, "Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadele büyük bir inançla tüm güçlüklere karşı yürütülerek eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandı. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından okullararası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor etkinliklerinden dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

Tören, öğrencilerin gösterileri ve tören geçişinin ardından sona erdi.

- Bodrum

Bodrum Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, öğrencileri ve halkı selamladı

Törende konuşan Gödekmerdan, Cumhuriyetin 92. yılını gururla kutladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Aziz milletimizin kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, ilan edilen Cumhuriyet'in kuruluşunu kutluyoruz. Şanlı ecdadımızın yenide dirilişinin simgesi, tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle ülkemizin geleceği adına en büyük adım atılmıştır. Millet, dış güçlerin güdümünde kalmayı şiddetle reddetmiş reddetmeyle de kalmamış canıyla, malıyla, kanıyla karşı koymasını bilmiştir."

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. 

Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

- Milas

Milas Atapark’ta Kaymakam Fuat Gürel'in tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Kaymakam Gürel, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Garnizon Komutanı Albay Cenk Erataç, Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gürel, Cumhuriyetin 92'nci kuruluş yıl dönümünün yurt genelinde olduğu gibi Milas'ta da coşku ve gururla kutlandığını söyledi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. 

Tören, halkoyunları gösterisi ve öğrencilerin kortej yürüyüşü ile son buldu. 

-   Yatağan

Yatağan ilçesinde ise Kaymakam Gökay Özkan’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Yatağan Kaya Köstepen Şehir Stadı’nda devam etti.

Burada Kaymakam Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak ve Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık vatandaşları selamladı.

Törende konuşan Özkan, 92 yıl önce kurulan Cumhuriyetin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına özgür bir ülke, gelişme azmi olan bir toplum, kurulduğu bölgede istikrar, mutluluk ve güven ortamı yarattığını söyledi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

Daha sonra ilçe protokolü şehit yakınları ve gaziler ile biraraya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.