Muğla

Türkiye'den seçim manzaraları

13:17 01 Kasım 2015
Türkiye'den seçim manzaraları

Muğla'nın Bodrum ilçesinde motosiklet tutkunu bir kişi, oyunu kullanıp 4 ay sürecek 40 bin kilometrelik Güney Amerika turuna çıktı

Bodrum ilçesinde motosiklet tutkunu bir kişi, oyunu kullanıp 4 ay sürecek 40 bin kilometrelik Güney Amerika turuna çıktı.

Bodrum Motosiklet Kulübü üyesi Namık Kemal Başbay, Dereköy İlkokulundaki 1060 nolu sandıkta oyunu kullandı. Vatandaşlık görevini yaptıktan sonra 4 ay sürecek 40 bin kilometrelik Güney Amerika turuna çıkan Başbay'ı yakınları ve sevenleri uğurladı.

Daha önce de Ortadoğu, Güney Asya ve Pasifik ülkelerini motosikletiyle gezen Başbay, amacının motosiklet tutkusu ve macerasını belgeselleştirmek ve Türkiye ile Bodrum'un tanıtımını yapmak olduğunu söyledi. 

Hazırlıklarını geçen yıl tamamladığı turu seçimler nedeniyle ertelediğini belirten Başbay, "Yola çıkmayı 20 gün öncesinden planlamıştım ama 1 Kasım seçiminde oy kullanmak için bu tarihi erteledim. Bir oyun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden oyumu kullandım" dedi.

İstanbul'a kadar motosikletiyle gideceğini ifade eden Başbay, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan hava yoluyla Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e gidiyorum. Orada Türkiye'de trafik kazası geçiren Arjantinli bir arkadaşımızı ziyaret edeceğim. Onlar beni karşılayacaklar. Daha sonra Şili, Peru, Kolombiya'ya gideceğim. Yaklaşık 5 bin kilometrelik Amazonlar'ın içinden geçeceğim. Çok kötü yollar var onları deneyip Brezilya'ya geçeceğim."

Rotanın yaklaşık 40 bin kilometreyi bulmasını beklediğini anlatan Başbay, "Son derece keyifli ve güzel bir yolculuk, heyecan ve macera olacak. Bundan önceki turumda Gürcistan'a gittim. Bunun yanında 10 bin kilometrelik İran turu daha sonra Güney Asya rotası yaptım. İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Myanmar, Kamboçya turu yapmıştım" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.