Muğla

Milas'ta halkalı leke hastalığıyla mücadele

12:48 04 Kasım 2015
Milas'ta halkalı leke hastalığıyla mücadele

Muğla'nın Milas ilçesinde görülmeye başlanan halkalı leke hastalığına karşı 24 mahalledeki 38 bin 500 dekarlık alanda ilaçlama çalışması başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, Menteş Mahallesi'nde üretici Hüseyin Siler'e ait zeytin bahçesinde, çiftçilere ilaç uygulamasını öğretti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, burada yaptığı açıklamada, hastalıkla mücadelenin ortak bir çalışmayla mümkün olabileceğini vurguladı. Milas'ta hastalık nedeniyle zeytin ağaçlarının tehdit altında olduğunu vurgulayan Tokat, "Ancak ortak bir çalışma yürüterek hastalıkla mücadele edebiliriz. Bugün bu uygulamanın doğru biçimde yayılması gerekiyor" dedi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da hastalıkla mücadeleyi "seferberliğe" benzetti. çalışmalara Menteş Mahallesi'ndeki bahçeden başladıklarına değinen Atıcı, "Milas genelinde 24 mahallede bu hastalıkla ilgili mücadele yapacağız" diye konuştu.

Zeytin ağacı yapraklarında siyah-gri renklerde noktaların oluştuğu halkalı leke hastalığının ağacı sarması sonucu, meyveler henüz olgunlaşmadan dökülüyor ve verim yüzde 30'lara kadar azalıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.