Muğla

"Kanun, ilk soruda 'Hayır' deyince işlemi bırakmamızı söylüyor"

13:44 07 Kasım 2015
"Kanun, ilk soruda 'Hayır' deyince işlemi bırakmamızı söylüyor"

Muğla'nın Milas ilçesinde damadın nikah töreni sırasında "Hayır" cevabı vermesi sonrası töreni terk eden nikah memuru Süleyman Esenkaya, kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullandığını söyledi.

Esenkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dilek Berberler ile evlenmek üzere nikah masasına oturan İsmail Üstün'ün "Hiçbir baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusuna şakayla "Hayır" yanıtı verdiğini hatırlatarak bunun üzerine kendisinin salonu terk ettiğini belirtti. 

Damadın soruya ilk seferinde "Hayır" dediğini aktaran Esenkaya, "Eğer ilk sorduğumda sessiz kalsaydı, üç defa sorardım. Kanun, ilk soruda 'Hayır' deyince işlemi bırakmamızı söylüyor. Ben de kanunu uyguladım. Damadı tanıyorum ama bu bir şey değiştirmez" dedi.

Damadın yakınlarının ricasıyla daha sonra nikahı kıydığını ifade eden Esenkaya, şunları kaydetti:

"Ben salondan ayrıldıktan sonra yakınları geldi, şaka olduğunu söylediler, özür dilediler. Özellikle uzak bir köyden gelen engelli amcası, çok rica etti. Aslında, yaşananlardan sonra ertesi gün kıymam gereken nikahı, 2 saat sonra tekrar giderek kıydım. Damat da nikahı kıydıktan sonra bile defalarca arayıp özür diledi. Dediğim gibi böyle şeylerin şakası olmaz. İlk soruda 'Hayır' deyince insanın aklına 'Acaba zorla mı getirildi?' sorusu gelebilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.