Muğla

Vali Çiçek "Milas Kültür Rotası Projesi"ni inceledi

22:42 10 Kasım 2015
Vali Çiçek "Milas Kültür Rotası Projesi"ni inceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, "Milas Kültür Rotası" projesi hazırlıkları kapsamında inceleme yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, "Milas Kültür Rotası Projesi" kapsamında Milas ilçesinde incelemelerde bulundu.

Aralarında "yüz yılın arkeolojik keşfi" olarak tanımlanan Kral Hekatomnos Anıt Mezarı güzergahının da yer aldığı "Milas Kültür Rotası" projesindeki hazırlıkları Muğla Valisi Amir Çiçek yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Çiçek, her ziyaretinde Milas'ta daha fazla zenginlik bulunduğunun farkına vardığını belirterek, "Her gelişimde Milas’ta daha fazla zenginlik olduğunu görüyorum. Bu zenginlik toprağın altında kaldığı ya da toprak üstünde veya kullanılmadığı müddetçe hiçbir anlamının olmadığını biliyoruz. Milas’ın geçmişte, kralların, başkentin olduğu bir yer olduğunu tarihten okurduk. Eserlere baktığımızda da bunu görüyoruz" dedi.

Turizmde çeşitliliğin önemine değinerek, Milas'ta bunların hepsinin bir arada olduğunu ifade eden Çiçek, "Turizm sadece, deniz, güneş değildir. Yüzmek, otelde kalmak demek değildir. Tarih, inanç demektir. O nedenle Milas’ın hem denizi hem tarihi hem kültürü hem inancı hem tarımı hepsi var. Hep birlikte Milas’ı başkent yapamasak bile çevresinde ve Türkiye’ye buranının tüm değerlerini tanıtmamız lazım. Tanıtmanın ötesinde uygulamamız lazım. Bugün birinci adımına başladık" diye konuştu.

Benzer projelerin Milas'ta turizmin 12 aya yayılmasının ekonomide canlılığa katkı sağlayacağını da vurgulayan Çiçek,  şöyle devam etti:

“Bugün Milas'ta bu yerleri, kültür turizmi, tarih turizmine açmakta acele edelim. Hepinizin desteği olacağına inanıyorum. Milasımızın tarımından tutun, denizinden, güneşinden, kumundan eko turizminden, mağara turizminden, bisiklet turizminden, trekkingden, tarihten aklınıza gelecek ne varsa burada yürür ve gerçekleşir. Buradaki işletmelerimiz, otellerimiz, lokantalarımız hiçbir zaman 6 ayı hesap ederek işyerini çalıştırmaz. Biz yılın 12 ayında hareket yapabilen, lokantasını, otelini çalıştıran, yollarında devamlı taksileri çalışan, hem yurtiçi yurtdışı otobüsleri çalışan turizm potansiyelini fark ettik. Bunun için yürüyoruz, terliyoruz. Sonucunda milletimiz, Türkiye'miz kazanacak. Milas'ı canlandırırsak, Türkiye'mizin en güzide ve güzel yerini en iyi hale getirmiş oluruz. Bakıyorsunuz, türbelerimiz var, kutsaliyetlerimiz var. Toprak altında, enerjimiz, madenimiz var. Onun için gelin ortak akıl, kolektif hareket, inanarak azimle bu işi hızlı şekilde yapalım. Yarın bitiremezsek 1 yıl sonra bitirelim. 2023'te burası, açan, kaynayan ve başka yere para gitmeyen bir yer olsun"

Gümüşkesen Mezar Anıtı ve çevresindeki müze çalışmaları hakkında da bilgi alan Çiçek, daha sonra Hacıilyas Meydanı düzenlemesi, Macar Evleri’nde de inceleme yaptı.

- Milas Kültür Rotası Projesi

İlk adımı 2012 yılında atılan "Milas Kültür Yolu Projesi" Baltalı Kapı'dan başlayarak, Balavca Deresi, Kral Hekatomnos Anıt Mezarı, Çölluoğlu Hanı, Arasta, Hacıilyas Meydanı, Gümüşkesen Mezar Anıtı ve Macar Evleri'ni kapsayacak şekilde turizme açılması düzenlemelerini kapsıyor. Milas Belediyesince geliştirilen projenin Muğla Valiliğinin ilgili fonundan finanse edilmesi planlanıyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.