Muğla

Kendisini eve bırakan kaymakama yol parası vermek istedi

12:27 12 Kasım 2015
Kendisini eve bırakan kaymakama yol parası vermek istedi

 İncelemelerde bulunmak üzere devlet hastanesinde bulunan Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan'ın makam aracına binen yaşlı kadın, yolculuk sırasında karşısındaki kişinin kaymakam olduğunu öğrendi. 76 yaşındaki kadın, yolun sonunda Kaymakam Özkan'a 10 lira yol parası uzattı.

Yatağan Devlet Hastanesindeki incelemelerinin ardından makam aracına binmeye hazırlanan Kaymakam Gökay Özkan'ın yanına yaklaşan 76 yaşındaki Bedire Sarıkaya, Özkan'dan kendisini ilçe merkezine bırakmasını istedi.

Aracına bindiği kişinin kaymakam olduğunu bilmeyen Sarıkaya, yol boyunca, sağlık sorunlarından bahsetti. Sarıkaya, konuşma ilerledikçe, aracına bindiği kişinin ilçenin kaymakamı olduğunu fark etti.

Kaymakam Özkan, yaşlı kadını ilçe merkezi yerine 19 kilometre uzaklıktaki Kadıköy'deki evine kadar bıraktı. Sarıkaya, araçtan inmeye hazırlandığı sırada yol parası olarak Kaymakam Özkan'a 10 lira uzattı. Kadının teklifiyle şaşıran Kaymakam Özkan, parayı kabul etmeyerek yaşlı kadınla vedalaştı.

- "Şimdi nerede o oğlan?"

Bedire Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyabet rahatsızlığı yüzünden yürümekte güçlük çektiğini, kontrol için gittiği hastanede dönüş için Allah'tan karşısına birisini çıkarmasını dilediğini anlattı.

Hastaneden çıktığında bekleyen aracın şoföründen kendisini eczaneye kadar götürmesini istediğini kaydeden Sarıkaya, bu sırada yanlarına gelen kişinin kendisini köye kadar götüreceğini söylediğini ifade etti. Sarıkaya, "(Köyde işleriniz yoksa ben köye gitmek için araba bulurum) dedim. O da köyde işlerinin olduğunu söyledi. Arabada sohbet ettiğimiz sırada onun kaymakam olduğunu öğrendim" dedi.

Sarıkaya, sohbet ettikleri ana kadar karşısındaki kişinin kaymakam olduğunu bilmediğini de belirterek, "Arabadan inerken yanımda 10 lira vardı, vermek istedim, kabul etmedi. Şimdi nerede o oğlan? Oturduğu yeri bilsem, ona azıcık zeytin yapsam. Yatağan'da oturduğunu söyledi. Kendisini ilk fırsatta ziyaret etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Gökay Özkan da kadının teklifinin kendisini şaşırttığını, ardından gülümseyerek bu teklifi reddettiğini anlattı. Özkan, Sarıkaya'nın sıcak kanlı ve masum tavırlarından çok etkilendiğini dile getirerek, "Kendisiyle bir kez daha görüşmek için fırsat oluşturacağız" dedi.

Kadıköy Mahallesi Muhtarı Erdoğan Şahin ise makam aracının durmasının ardından içinden Bedire Sarıkaya'nın indiğini gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.