Muğla

Bodrum'da yapılması planlanan RES projesi

17:00 12 Kasım 2015
Bodrum'da yapılması planlanan RES projesi

Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar elektrik santraline (RES) tepki gösteren vatandaşlar, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı ziyaret etti

Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar elektrik santraliyle (RES) ilgili arazi sahipleri, çevreciler ve avukat Remzi Kazmaz, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödemerdan ile görüştü.

Yalıkavak Mahallesi Geriş mevkisinde yapımına başlanması planlanan projeye, bir grup çevreci ve arazi sahiplerinin tepkileri sürüyor. Yapılan çalışmanın yasa dışı olduğunu öne süren arazi sahiplerinin avukatı Remzi Kazmaz ve vatandaşlar, ilk olarak Bodrum Belediye Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada, Bodrum'da kesinlikle RES istemediklerini ifade etti. Kazmaz, "Rüzgar elektrik santrallerine karşı değiliz. Rüzgar elektrik santrallerinin kurulmuş olduğu yere karşıyız. Bu alanlarda eğer RES kurulursa, Bodrum RES çöplüğüne dönüşür" dedi. 

Rüzgar santrallerinin kurulabileceği daha farklı alanlar olduğunu savunan Kazmaz, şöyle konuştu:

"RES şirketine buradan iyi niyetimizle sesleniyoruz. Siz gidin şirketinizi Milas'ın veya yaşam alanlarından uzak yerlerde kurun ve milli servete katkı yapın. Buradaki tüm insanlarda bu ülke için eline kazma alıp size yardımcı olur. Ama hala inat yapıyorsunuz o tepelerde arkeolojik sit alanları var. O tepeler av turizmi adına devlet tarafından tahsis edilmiş ve sizin bugüne kadar yapmış olduğunuz girişimleri mahkeme haklı bulmamış. Danıştay 6. Dairesine açmış olduğumuz davada yürütmeyi durdurma kararı aldık. Elimizde mahkeme kararı var. Bu karara rağmen hala bugün hem de tarihi mezarların üzerinde dozerle oraları tahrip ediyorsunuz. Yapmayın, telafisi imkansız zararlar meydana getirmeyin."

Birleşik Haziran Hareketi adına konuşan Mehmet Çilsal ise kurulmak istenen RES'lerin 11 ile sınırlı kalmayacağını, arkasının da geleceğini iddia etti. 

Belediye Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasının ardından Bodrum Kaymakamlığı'na giden grup, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ile görüşme yaptı. Basına kapalı yapılan toplantının ardından dışarıda bekleyen vatandaşlar ve gazetecilere açıklama yapan avukat Kazmaz, Kaymakam Gödekmerdan'dan olumlu tepki aldıklarını ifade etti. 

Kazmaz, "Kaymakam Bey birazdan talimat verecek ve orada çalışan canavarları durduracak. Ama Geriş halkı olarak ben olsam Geriş'in dağlarına oksijen almaya çıkarım" diye konuştu. 

Gerişli vatandaşlar ve sivil toplum örgütü üyeleriyle RES'lerin yapılacağı bölgeye doğru hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.