Muğla

Kesilmesine gönlü razı olmadı, zeytin ağaçlarını traktörle taşıttı

16:18 16 Kasım 2015
Kesilmesine gönlü razı olmadı, zeytin ağaçlarını traktörle taşıttı

Bodrum ilçesinde, yol yapımı için kazılacak bölgede bulunan 50 yıllık zeytin ağaçları, yerinden sökülüp traktöre yüklenerek yeni bir yere dikildi.

Konacık Mahallesi'nde yeni yapılacak yol projesi kapsamında yola engel olan zeytin ağacının kesileceğini öğrenen arazi sahibi Hatice Temel,  kesilmesine gönlü razı olmadığı ağaçları taşımaya karar verdi.

Bunun üzerine tutulan işçilerce, iş makinesi yardımıyla yerinden sökülen yaklaşık 50 yıllık 2 zeytin ağacı, traktöre yüklenerek yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Temel'in evinin önüne getirildi.

Zeytin ağacının taşınması sırasında ilginç görüntüler oluştu. Trafikte seyir halindeki vatandaşların meraklı bakışları arasında Temel'in evinin önüne getirilen zeytin ağaçları, kazılan yere dikildi.

- "Onlar atalarımızın elleriyle diktiği ağaçlar"

Gazetecilere açıklama yapan Temel,  zeytin ağaçlarının ziyan olmaması için böyle bir çalışma yaptırdığını söyledi. 

Ağaçların evinin önüne dikilmesini uygun bulduğunu anlatan Temel, "Ağaçları buraya dikerek onları yeniden canlandırmak istiyorum. Traktörle taşındığı sırada herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için arkasından özellikle takip ettim" dedi.

Zeytine ayrı bir değer verdiklerini ifade eden Temel, "Çünkü onlar bizim babalarımızın, atalarımızın elleriyle diktiği ağaçlar. Bölgede belediye yol açıyor. Bu ağaçlar da bizim arazinin tam sınırındaydı. Ziyan olmasın diye taşıdım" şeklinde konuştu.

- Vatandaşlar teşekkür etti

Zeytinleri traktörle taşıyan Selim Danaş da ilk kez bu kadar büyük zeytinleri budamadan taşıdığını kaydetti. 

Zeytin ağacına zarar vermemek için bu şekilde taşımayı uygun bulduklarını anlatan Danaş, "Mesafede yakın olduğu için bu şekilde taşıdık. Bodrum'da zaten her yer betonlaşıyor. Biz bari ağaçlarımıza sahip çıkalım istedik. Bölgede yol yapılacağı için buraya taşındı" ifadelerini kullandı.

Hatice Temel'in örnek davranışını gören bazı vatandaşlar ise Temel'in yanına gelerek teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.