Muğla

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

17:06 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Muğla'da Genç Memur-Sen üyeleri saldırılara tepki gösterdi

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Muğla'da protesto edildi. 

Muğla'da, Genç Memur-Sen Temsilciliğine bağlı bir grup, Sınırsızlık Meydanı'nda toplanarak, çeşitli sloganlar attı.

Taşıdıkları dövizler ve fotoğraflarla saldırıları protesto eden grup adına açıklama yapan  Genç Memur-Sen Muğla Temsilcisi Adem Köseoğlu, insani, vicdani ve tarihten beslenen sorumluluklarını yerine getirmek için eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Köseoğlu, "Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere, vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü. Genç Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız" dedi.

Köseoğlu, mağdurlarla mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor. Hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Uluslararası toplumu, Putin, Esad, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulmün sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz."

Genç Memur-Sen olarak Bayrıbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacaklarına işaret eden Köseoğlu, "Biz bütün insanlığı ve Uluslararası toplumu, kimden gelirse gelsin her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve göz yaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.