Muğla

Mermer ocağının atıl ürünleri peyzaj malzemesi oldu

10:37 26 Kasım 2015
Mermer ocağının atıl ürünleri peyzaj malzemesi oldu

Yatağan ilçesindeki bir mermer işletmesi, atıl vaziyetteki ürünleri elden geçirerek, fabrikanın çeşitli yerlerinde peyzaj malzemesi olarak kullanıyor

Muğla'nın Yatağan ilçesinde faaliyet gösteren bir mermer işletmesinde, kullanıldıktan sonra atıl vaziyette bekleyen iş makinesi ve kamyon lastikleri, çizmeler ve baretler, dekoratif peyzaj malzemesi olarak kullanılıyor.

Elmacık Mahallesi'nde faaliyet gösteren mermer ocağında kullanıldıktan sonra atıl hale gelen baretler, iş makinesi  ve kamyon lastikleri ile işçilerin giydiği çizmeler, farklı bir şekilde değerlendirildi.

Firma yetkilisi Dilan Güçlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıl malzemeleri çöpe atmak yerine, iş yerinin çeşitli yerlerinde sergilemeye karar verdiklerini söyledi. İş makinesi ve kamyon lastiklerini boyadıktan sonra çiçek saksısı olarak kullandıklarını belirten Güçlü, baret ve çizmeleri de saksı ya da tamamlayıcı obje olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Mermer işletmelerinin tabiatta olumsuz etkileri olduğunu hatırlatan Güçlü, mermer blokların çıkarıldığı alanları, çalışmalar tamamlandıktan sonra yeşillendirdiklerini aktardı. 

Güçlü, uygulamalarıyla ilgili çok güzel tepkiler aldıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Atıl olarak bir kenarda biriktirdiğimiz lastiklerimiz, baretlerimiz, ve çizmelerimizin içine çiçek ekip, çevremizi yeşillendirmek istedik. Bunu yapmaktaki amacımız, hem tabiata ve doğaya olan sorumluluklarımızı yerine getirmek hem de daha yaşanılabilir bir çevre oluşturmaktı. Çünkü burada biz doğayla iç içe yaşıyoruz. Bu fikri gerçekleştirirken çalışan arkadaşlarımızın çevreye duyarlılığını artırmayı da hedefledik. Daha önce kullanılmayan baret ve çizmeler gelişi güzel bir taraflara atılırken şimdi arkadaşlarımız, bizim bunları değerlendirdiğimizi görünce onların da bakış açıları da değişti. Çevreye karşı daha duyarlı davranmaya başladılar."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.