Muğla

Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

15:38 26 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

Muğla'da, Yörük Türkmen dernekleri tarafından Bayırbucak bölgesine yardım ulaştırılması amacıyla kampanya başlatıldı

Muğla'da, Yörük Türkmen dernekleri tarafından Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenlendi.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, dernekte düzenlenen toplantıda, Türkmenlerin ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Akcan, "Yanı başımızda bir savaş var. İnsanlar zorla vatanlarını terk ettiriliyor ve zulme uğruyor. Bu bir insanlık suçudur. Irak, Doğu Türkistan, Karabağ, Kırım, Suriye ve en son Türkmendağı'nda binlerce soydaşımız zulme uğramakta ve vatanlarından sürülmek istenmektedir" dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak da kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.

Kıvrak, "Oraya giden arkadaşlarımız battaniye, bebek maması, çocuk bezi, kuru bakliyat, kışlık bot, parke, kazak, pantolon, tıbbi malzeme ihtiyaçlarını tespit etti" diye konuştu.

Milas Yörük Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Kara ise Türkmenlerin asırlardır bulundukları Suriye'den kovulduğunu ve bombalandığını kaydetti.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, tüm Türk halkını Türkmendağı'nda yaşayan soydaşlarına yardım etmeye çağırdı.

Dalaman Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kadriye Efe'nin de destek verdiği kampanya kapsamında, iki hafta boyunca toplanacak malzemelerin Bayırbucak Türkmenlerine gönderileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.