Muğla

Karate: 9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası

13:28 27 Kasım 2015
Karate: 9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası

9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda artı 54 kilogramda altın madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Kayra Sezgin, Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan'ı ziyaret etti

 9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda artı 54 kilogramda altın madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Kayra Sezgin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı makamında ziyaret etti.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 12-15 Kasım'da gerçekleşen ve 91 ülkeden bin 425 yarışmacının katıldığı organizasyonda, Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda artı 54 kilogramda mücadele eden Sezgin, ilk turda Makedonya, ikinci turda Sırbistan, üçüncü turda Almanya, yarı finalde Mısır, finalde ise Japonya'dan gelen rakiplerini yenerek, ümitler kumite de dünya şampiyonu oldu.

Sezgin'in bu başarısı ailesi başta olmak üzere Bodrumlulara büyük mutluluk yaşadı. Sabah saatlerinde antrenörü Fatih Uzunlulu ve babası İbrahim Sezgin ile Kaymakam Gödekmerdan'ı ziyaret eden Kayra Sezgin, müsabakalar hakkında bilgiler verdi. 

Kaymakam Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sezgin'in çok güzel bir başarı elde ettiğini, bu başarısını başka kategorilerde de beklediklerini söyledi.

Gençlerin elinden tutulması gerektiğini anlatan Gödekmerdan, "Gençlerimizin elinden tutulduğu taktirde neler yapabileceğini buradan görmüş oluyoruz. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda da ilçemizi ve ülkemizi güzel bir şekilde temsil edersin. Daha büyük kategorilerde şampiyonluklar bekliyoruz. Tebrik ediyorum" dedi. 

7 yıldır karate sporuyla uğraştığını kaydeden Kayra Sezgin de bundan sonraki hedefinin, büyüklerde dünya şampiyonu olduğunu, 2020 olimpiyatlarında da karatede Türkiyeyi temsil etmek istediğini belirtti. 

Gödekmerdan daha sonra şampiyon sporcuya, cumhuriyet altını madalya ve çeşitli hediyeler vererek tebrik etti.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.