Muğla

Sena bebeğin cenazesi Afganistan'a götürüldü

17:57 27 Kasım 2015
Sena bebeğin cenazesi Afganistan'a götürüldü

Bodrum ilçesinde kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen 4 yaşındaki Sena bebek ile anne ve babasının cenazesi, Danimarka'dan gelen yakınları tarafından Muğla Adli Tıp Kurumundan alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışırken batan teknede kaybolanlardan 4 yaşındaki Sena bebek ile anne ve babasının cenazeleri, yakınları tarafından Muğla'dan alındı.

Çatalada yakınlarında yürüyüş için giden avukat ve amatör balıkçı Göray Karadut tarafından bulunan 4 yaşındaki Sena Nazarzai ile annesi Wagmah Nazarzai ve babası Nawed Ahmad Nazarzai'nin cenazelerini almak için Danimarka'dan gelen kuzeni Abdul Ahmad, Muğla Adli Tıp Kurumuna başvurdu. 

Cenazeler, yapılan işlemlerin ardından kurum önünde cenaze nakil aracına konularak Dalaman Havalimanına götürüldü. Cenazelerin buradan da havayoluyla İstanbul'a daha sonra Kabil'e ulaştırılacağı ve orada defnedileceği öğrenildi.

Abdul Ahmad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeni Nawed Ahmad Nazarzai'nin eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaklaşık bir ay önce Taliban'dan kaçerek İstanbul'a geldiğini söyledi.

Nazarzai'nin Afganistan'da yaşanan olaylar nedeniyle ailesini korumak için tüm mal varlığını Afganistan'da bırakarak İstanbul'a kaçtığını anlatan Ahmad, "Bodrum'dan Yunanistan'a geçerek Almanya'ya gideceklerdi ama olmadı. Hem kuzenlerim hemde 3 çocuğu denizde boğularak öldü" dedi. Ahmad, sena bebeğin cesedinin bulunduğunu fakat Nail ve Sara isimli 2 kardeşinin ise halen cesedine ulaşamadığını ifade etti.

Aynı kazada hayatını kaybeden Muhammedrefi Caferi'nin cenazesini almak için gelen yakını Azmudi Caferi ise 5 yıldır eşi ve 3 çocuğuyla Karaman'da yaşadığını dile getirdi.

Olyada hayatını kaybeden kişinin amcaoğlu olduğuna işaret eden Caferi, Karaman'dan cenazelerin takibi ve işlemleri için 3 günlüğüne Muğla'ya geldiğini söyledi.

Caferi, cenaze işlemleri sırasında kendilerine yardımcı olan Muğla Valiliği, Emniyet ve jandarma ekiplerine de teşekkür etti.

Bodrum'da, 18 Kasım'da Turgutreis Mahallesi Çatalada açıklarında 20 kişiyi taşıyan tekne batmış, Suriye uyruklu 5 kişi kurtarılmıştı. Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına ait uçak, helikopter ve botlarla arama kurtarma çalışması başlatılmış, 2'si çocuk 8 kişinin daha cesedi bulunmuştu. Sena'nın cesedi ise 22 Kasım'da Çatalada kıyılarına vurmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.