Muğla

Bodrum'a kurulması planlanan rüzgar enerji santrali

20:34 27 Kasım 2015
Bodrum'a kurulması planlanan rüzgar enerji santrali

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar enerji santraline tepki göstererek, "Birileri bu güzel Bodrum'umuzu, 13 tane tribün için mahvetme hakkına sahip değildir" dedi.

Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar enerji santraline tepki gösteren gruba, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkalar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı ile bazı yetkililer destek verdi.

Yalıkavak Geriş Meydanı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Kocadon, Bodrum'un bugüne kadar kentsel kimliğini koruduğunu söyledi. Kocadon, "2014 yerel seçimleri bittiğinde ilk önüme gelen bunlarla ilgili görüştü ve tereddütsüz ret cevabı verdim. Sadece burası için değil, bütün Bodrum yarımadası için. Mumcular'da, Akyarlar'da, Yalıkavak'ta olacak dediler. Her yere ret görüşü verdim" dedi. 

Kocadon, ilçenin birinci derece sürgün yerinden dünya şehri olduğuna dikkati çekerek, "Bunu hep beraber başardık. Şimdi birileri bu güzel Bodrum'umuzu, 13 tane tribün için mahvetme hakkına sahip değildir. Biz bunun mücadelesini medeni çerçeveler içinde kalarak hakkımızı aramaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bodrum halkının istemediği hiçbir projenin, Bodrum yarımadasında yapılmasının mümkün olmayacağını ifade eden Kocadon, şunları söyledi:

"Ancak bizi çiğneyip geçerlerse, yasaları çiğneyip geçerlerse olur. Bugün Bodrum'da yapılan binlerce yatırıma hangimiz karşı çıktık? Demek ki doğru yatırımlardı veya görüntü kirliliği yaratacak yatırımlar değildi. Biz hep beraber bu yolda mücadelemize devam edeceğiz. Belediye olarak üzerime düşen her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."

Bölgedeki arazi sahiplerinin avukatı Remzi Kazmaz da bölgeden gelen iş makinesi seslerinin haksız ve hukuksuz şekilde çıktığını savundu. Yasaya uygun olmayan bir şekilde çalışan sese karşı belediye ekiplerinin gerekeni yaptığına değinen Kazmaz, "Ama hala hukuk tanımazlar, hak tanımazlar, adalet tanımaz insanlar şuanda "Bodrum Belediyesini de tanımıyoruz" diyerek, ukala bir cevap verdiler. Ben bu cevabı bir hukukçu olarak ret ediyorum. Bu cevap hukuk devletine yaraşır değildir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.