Muğla

İtfaiye aracının çarptığı şehit polis için tören düzenlendi

11:50 25 Aralık 2015
İtfaiye aracının çarptığı şehit polis için tören düzenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bir otelde çıkan yangına müdahale sırasında, geri manevra yapan itfaiye aracının çarpması sonucu şehit olan polis memuru Durgun için tören düzenlendi

Köyceğiz ilçesinde Sırp ve Türk Kürek Milli takımlarının konakladığı otelde çıkan yangına müdahale sırasında, itfaiye aracının çarpması sonucu şehit olan polis memuru Bülent Durgun'un cenazesi, memleketi Elazığ'a gönderildi.

Şehit polis memuru Durgun için görev yaptığı Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene, Durgun'un yakınları, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, siyasi partilerin temsilcileri, itfaiye çalışanları ve meslektaşları katıldı.

Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, törendeki konuşmasında, Durgun'un ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, meslektaşlarını elim bir kazada kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Durgun'un Köyceğiz ilçesinde çıkan bir yangında, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için görevini ifa ettiği sırada yaralanıp hastanede şehit olduğunu hatırlatan Çetinkaya, şunları söyledi:

"Şehidimiz görevi süresince üstün görev anlayışı, yüksek ahlakı ve disiplini ile ülkemize, milletimize ve teşkilatımıza sadakatle hizmet etmiş, başarılı ve örnek bir personelimizdi. Teşkilatımız ve milletimiz vermiş olduğu hizmetleri asla unutmayacaktır. Şehidimizin kederli ailesi sizler en değerli varlığınızı kaybettiniz. Bu acıyı tarif etmenin acizliği içerisindeyiz. Başımız sağ olsun."

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından okunan duanın ardından şehidin cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Elazığ'a gönderildi.

Köyceğiz ilçesinde Soner Kazık (40) idaresindeki 48 K 5776 plakalı itfaiye aracı, geri manevra sırasında çevre güvenliğini sağlayan polis memuru Bülent Durgun'a (44) çarpmış, kazada ağır yaralanan Durgun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.