Muğla

Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan genç kız

14:27 15 Ocak 2016
Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan genç kız

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar 17 yaşındaki M.P.Ç. ve 24 yaşındaki Necati D. katıldı.

Salonda maktulün babası Osman ve ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri de hazır bulundu.

Maktulün avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş, sanık yakınlarınca tehdit edildiğini öne süren bir tanığın sosyal medya hesabından kendisine yazdığı mesajları mahkeme başkanına gösterdi.

Bunun üzerine mahkeme başkanının söz verdiği sanık Necati D, konuyla ilgisi olmadığını savundu.

Müşteki avukatları, delillere müdahale etme ihtimalleri göz önünde bulundurularak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Maktulün babası Osman Kaya, avukatlarının görüşlerine katıldığını belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları da geçen duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumundan istenen raporun gelmemesi nedeniyle tahliye talebinde bulunmadıklarını söyledi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumundan talep edilen rapor için duruşmayı erteledi.

- Duruşma sonrası protesto

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşmanın ardından adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti.

Maktulün babası Kaya'nın da katıldığı eylemde, "Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın" yazılı pankart ile cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Arzu Dönmez, davanın takipçisi olduklarını belirtti.

Kaya'nın ölümünü "kaza" olarak sunmaya çalışan sanıkların hak ettikleri cezayı alana kadar davayı izlemeye devam edeceklerini belirten Dönmez, "Diğer kadın katilleri gibi Cansu Kaya'nın katilleri de ceza indirimi alabilmek için türlü yalanlara başvurdular. Kadın katillerinin ceza indirimi alabilmesinin önünü kapatacak yasalar çıkarılmazsa, her kadın cinayeti davasında karşılaşacağımız tablo işte budur" dedi.

Dönmez, kadın cinayetinin herhangi bir ölüm ya da kişisel bir olay olmadığını, kadınların kendi yaşamlarına dair kararlar almak isterken öldürüldüğünü, bu nedenle kadın cinayetlerini durdurmanın devletin tüm kurumlarının sorumluluğu olduğunu vurguladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, duruşma nedeniyle adliyeye giren sokakları demir bariyerlerle kapatarak kontrollü geçiş sağladı.

Cansu Kaya, 14 Haziran 2015'te kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili M.P.Ç. ve Necati D. tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.