Muğla

Toplu yaşam alanlarına otomatik elektroşok cihazı önerisi

14:24 22 Ocak 2016 1 Yorum Var
Toplu yaşam alanlarına otomatik elektroşok cihazı önerisi

Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Nural, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatının ardından elektroşok cihazlarının önemine dikkati çekerek, "Bu üzücü olaydan ders çıkararak, ülkemizde de toplu yaşam alanlarında otomatik elektroşok cihazların bulundurulmasının uygun mevzuatla düzenlenmesi ve halka yönelik eğitimlerin yaygınlaştırılması için yetkililerden ilgi ve destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Nural, yaptığı yazılı açıklamada, kalp masajı ve suni solunum kadar kalbe elektro şok uygulanmasının da büyük önemi olduğuna değindi.

Gelişmiş ülkelerin birçoğunda, alışveriş merkezleri, sinemalar, tiyatrolar, spor salonları, kütüphaneler, okullar gibi toplu yaşam alanlarında otomatik elektroşok cihazı bulunduğunu vurgulayan Nural, cihazın ani kalp durması olgularında dakikalar içerisinde hastanın yanına getirilip, temel bir eğitimden geçen herkes tarafından kullanıldığına işaret etti.

Bu cihaz sayesinde duran kalbin yeniden çalıştırıldığını anlatan Nural, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ambulans olay yerine ulaşana kadar, eğitimli ilk yardımcılar tarafından kullanılacak otomatik elektroşok cihazları, duran kalbin yeniden çalışması için kıymetli olan ilk dakikalarda en fazla faydayı getirmektedir. Öyle ki gelişmiş ülkelerde bu cihazlar ani kalp durması riski olan vatandaşlar tarafından, doktor reçetesiyle satın alınmakta ve evlerde dahi bulundurulmaktadır. Bu üzücü olaydan ders çıkararak, ülkemizde de toplu yaşam alanlarında otomatik elektroşok cihazların bulundurulmasının uygun mevzuatla düzenlenmesi ve halka yönelik eğitimlerin yaygınlaştırılması için yetkililerden ilgi ve destek bekliyoruz."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim millet kavga esnasında onu eline geçirdiiğini hayal edin! " birde böyle düşünün"
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.