Muğla

"Beyaz örtü" Muğla'nın doğasına güzellik kattı

13:37 24 Ocak 2016
"Beyaz örtü" Muğla'nın doğasına güzellik kattı

Yaz aylarında denizi, kumu ve güneşli gün sayısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Muğla, kış aylarında da beyaza bürünen ormanlık alanlarıyla tatilcilere farklı alternatifler sunuyor.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Muğla'nın Fethiye, Seydikemer ve Menteşe ilçelerinin yüksek kesimlerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Fethiye'nin Nif Mahallesi ile Seydikemer'in yayla bölgesinde yaklaşık iki haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgedeki kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetreye ulaştı.

Bölgeye günübirlik gelen ziyaretçiler, karla kaplı ormanlarda yürüyerek ve kayak yaparak vakit geçiriyor.

Beyaz örtüye bürünen ormanlar, dereler ve göletler de doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor. Yayla köylerinde ahşap evlerin fotoğraflarını çeken doğaseverler, bölge insanının karla mücadelesine de tanıklık ediyor.

Doğa fotoğrafçısı Mustafa Küçükaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seydikemer ilçesinin yüksek kesimlerine kar yağdığını söyledi.

Karın doğaya farklı güzellik kattığına dikkati çeken Küçükaydın, "Zaman bulduğumuz sürece bu güzellikleri fotoğraflamak için geziyoruz. Yazın ayrı güzelliğe sahip bölgenin doğası, kışın da bambaşka güzelliğe sahip" dedi.

- Hafta sonu tatilini karla değerlendirdiler

Menteşe'ye 15 kilometre uzaklıktaki Yılanlı mevkisinde de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Bölgeye gelen tatilciler, kartopu oynayıp, kardan adam yaptı, bazıları da mangal yaktı.

Günübirlik tatilcilerden Mithat Yılmaz, kent merkezine kar yağmaması nedeniyle yüksek kesimlere gelerek karda mangal yaptıklarını söyledi.

Muğla'da her mevsimin ayrı güzellikte yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, yüksek kesimlere kar yağarken, insanların sahillerde yürüyüş yaptığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.