Muğla

Fethiye'de 198 bin litre atık yağ toplandı

11:52 28 Ocak 2016
Fethiye'de 198 bin litre atık yağ toplandı

Fethiye Belediyesi 2015 yılında ilçede faaliyet gösteren lokanta, otel, yemekhane ve mutfağı olan işletmelerden 198 bin litre bitkisel atık yağ topladı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Teknisyeni Ali Rıza Kıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede atık yağlarla ilgili yaptıkları bilgilendirici çalışmalar neticesinde geçen yıl 198 bin litre bitkisel atık yağ topladıklarını söyledi.

Atık yağlarını biriktirip teslim etmek isteyen vatandaşların 444 90 82 no'lu telefonu arayıp bilgi vermeleri ya da belediyem@fethiye.bel.tr adresine mail atmalarının yeterli olacağını kaydeden Kıroğlu, ekiplerin belirtilen yerdeki atık yağları toplayarak çevrenin korunmasına katkı sağladığını ifade etti.

Kıroğlu, ilçedeki okullarda da çevre koruma konulu eğitimler vererek gençlerde de atık yağların kullanımı konusunda farkındalık yarattıklarını dile getirdi.

Zeytinyağı, ayçiçeği, soya, mısırözü ve fındık yağı gibi bitkisel kökenli yağların 3 seferden fazla kullanılmaması gerektiğini işaret eden Kıroğlu, "Belirtilen sayıdan fazla kullanılan kızartma yağlarının sağlığı tehdit ettiği unutulmamalıdır. Biz bu bilgileri öğrencilerimize aktarıyoruz. Aynı zamanda işletmelerde de bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Kıroğlu, yapılan çalışmanın ülke ekonomisine de katkı sağladığını, lisanslı firmalar tarafından toplanan atık yağların yine lisanslı biyodizel tesislerinde işlenerek biyodizel yakıt olarak piyasaya sunularak ülke ekonomisine katkı sunulduğunu anlattı.

Her geçen gün vatandaş ve işletmelerin bu konuda daha da duyarlı olduğuna değinen Kıroğlu, "Bitkisel atık yağların geri kazanımı bir önceki yıla göre artış göstermektedir. Bu artış çalışmalarımızın boşa gitmediğinin de bir göstergesi olmakla beraber mavi ve yeşil Fethiye için sevindirici bir olaydır" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.