Muğla

Sıcak hava yamaç paraşütü uçuşlarını canlandırdı

17:01 04 Şubat 2016
Sıcak hava yamaç paraşütü uçuşlarını canlandırdı

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye ilçesindeki Babadağ, Şubat ayında sıcak giden hava şartları sayesinde cazibesini koruyor.

Yüksek kesimlerine yağan kar nedeniyle zirvedeki pistlere ulaşımın sağlanamadığı Babadağ'da geçen yıl hizmete açılan bin 200 kotundaki pist, olumlu hava koşullarında uçuş yapma imkanı sunuyor. Hava sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü ilçede, şubat ayında adeta bahar yaşanıyor.

Yamaç paraşütü faaliyetine katılmak amacıyla özellikle kış aylarında bölgeyi tercih eden Çin ve Güney Koreli turistler, güneşli havada uçmanın tadını çıkardı. Babadağ'ın pistinden havalanan turistler, Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu. Sıcak havayı fırsat bilerek Belcekız Plajı'nda gezintiye çıkanlar da paraşütlerin gökyüzünde oluşturduğu görsel şovu izledi.

Yamaç paraşütü pilotu Hakan Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Babadağ'ın bin 700 ve bin 900 pistlerine giden yolun kapalı olması nedeniyle uçuşlarını bin 200 pistinden gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bulutlu ve rüzgarlı havalarda uçmanın zor olduğuna değinen Ateş, "Kış aylarında havalar bazen güzel oluyor bazen de kötü. Yukarıda hava açık olsa daha fazla uçuş olacak. Turistler bu adrenalini yaşamak için dünyanın bir ucundan geliyor ve buradan memnun ayrılıyorlar. Kendi ülkelerine gittikleri zaman Fethiye'den bahsedip buraya daha çok turistin gelmesini sağlıyorlar. Bu da Fethiye turizmine kış aylarında canlılık katıyor" dedi.

Şubat ayı olmasına rağmen sıcak ve güneşli giden hava sayesinde uçuşların oldukça iyi olduğuna işaret eden pilot Yusuf Alay da Babadağ'ın eteklerinde kar olmasına rağmen havanın gayet sıcak olduğunu, uçuş sırasında da üşümediklerini dile getirdi.

Uçuş yapan Çinli turist Zhou Xiaoxuso ise Fethiye'nin çok güzel olduğunu, Babadağ'dan uçuş yapmaktan büyük keyif aldığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.