Muğla

Bodrum'da fırtına

20:15 06 Şubat 2016
Bodrum'da fırtına

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle lüks yat ve balıkçı teknesi battı.

İlçede sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam eden fırtına nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Akşam saatlerinde Torba Balıkçı Barınağı'nda demirli bulunan ve sahibinin içerisinde olmadığı yaklaşık 10 metrelik lüks bir yat ve 6 metrelik balıkçı teknesi battı.

Büyük bir bölümü sulara gömülen balıkçı teknesi ile özel yatın hava şartlarının düzelmesinin ardından kurtarılacağı bildirildi.

Tekne sahiplerinden Ercan Üçer, barınakta gazetecilere yaptığı açıklamada, fırtınanın balıkçı barınağında bağlı bulunan teknelere zarar verdiğini söyledi.

Kendi teknelerini son anda kurtardıklarını ifade eden Üçer, "Bizim teknemiz de bu batan teknenin yanında bağlı duruyordu ancak havanın kötü olduğunu fark ettik ve iç kısma bağladık. O yüzden biz bu fırtınadan etkilenmedik. Buradaki bazı iskeleler de yıkıldı" dedi.

Olumsuz havanın düzelmesini beklediklerini anlatan Üçer, "Fırtına yarına kadar bu şekilde devam edecek. Bugün bir motor yat ve bir balıkçı teknesi battı. Bazı teknelerde zor durumda. Burada ayakta durmakta bile güçlük çekiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.